Kako se obući prema obliku zadnjice

Zadnjica je deo tela koji vaše telo čini jedinstvenim i kao što ne postoje dvoje istih ženskih grudi, ne postoje ni potpuno jednake dve zadnjice.

Četvrtak, 28.10.2021.

15:15

Izvor: Super žena, Healthline

Kako se obući prema obliku zadnjice
Foto: Shutterstock/Vladimir Gjorgiev

Podeli:

Takođe, ne postoji tipičan oblik zadnjice iako su ih plastični hirurzi svrstali u nekoliko različitih kategorija. Glavni oblici zadnjice su četvrtasti, okrugli, srcoliki i obrnuto V oblik, objašnjava dr Olga Bačilo, plastični hirurg iz Hjustona u Teksasu. Ove kategorije su određene merama vašeg struka, bokova i bedara. I ako znate svoj oblik zadnjice, onda vam ta informacija može pomoći pri kupovini farmerki i donjeg veša.

Tipovi zadnjice prema plastičnim hirurzima:

1. Četvrtast oblik


Ako je od kukova do vaše spoljne strane butine praktično ravna linija, vrlo je verovatno da se radi o četvrtastom obliku zadnjice, odnosno obliku slova H. Neki ljudi s ovim oblikom imaju istaknute, visoke kosti kukova ili sloj masti na bokovima. Izbegavajte duboki donji veš, birajte kratke pantalone, bikini gaćice ili tange.

Pantalone s visokim strukom su kao stvorene za ovaj oblik zadnjice.

2. Zadnjica u obliku slova V


Ovaj oblik zadnjice ima više punoće pri vrhu, blizu struka i manje volumena u donjem delu.

Birajte klasične gaćice ili kratke pantalone koje više pokrivaju zadnjicu i prijatnije su. Od farmerki, šansu dajte rastegljivim modelima koje vam neće spljoštiti zadnjicu.

3. Srcoliki oblik

Ako imate uski struk i masnoću raspoređenu u donjem delu zadnjice ili butina, verovatno imate zadnjicu u obliku srca. S leđa, oblik vaših bokova i zadnjie izgleda kao oblik obrnutog srca. Ovaj oblik je uobičajen ako imate telo u obliku kruške.

Birajte gaćice visokog struka, tange ili bikini gaćice. Potražite rastegljive farmerke kako biste smanjili prazninu oko struka.

4. Okrugla zadnjica


Ovaj oblik zadnjice rezultat je punih bokova i raspodele masnoće po celoj vašoj pozadini, uključujući i gornje delove. To stvara zakrivljenu i zaobljenu zadnjicu. Kad birate donji veš, tražite onaj s dodatnom tkaninom pozadi kako biste dobili potpunu pokrivenost. Farmerke visokog struka odlično pristaju osobama s okruglom zadnjicom.

Može li se oblik menjati s vremenom?

Kako starimo i prolazimo kroz razne hormonalne promene tako se menja i oblik naše zadnjice. Raspodjela masti, pa i sam oblik zadnjice menja se u pubertetu, kada se i formiraju obline.

Oblik zadnjice se menja i u trudnoći, kao i za vreme dojenja, a sa starenjem se gubi i na čvrstoći zadnjice što ponovo utiče na njen oblik.

Što ako želite da promenite oblik zadnjice?


Na oblik zadnjice mogu da utiču vežbanje, ishrana ili plastična hirurgija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.