Eninful odlazi s mesta glavnog urednika britanskog Voga – a razlog je sukob sa Anom Vintur?

Edvard Eninful odstupiće s pozicije glavnog urednika britanskog "Voga" nakon što je šest godina pokušavao da pomeri granice u popularnom modnom časopisu. Kako pišu strani mediji, neslužbeni razlozi njegovog odlaska su sukobi s Anom Vintour. Njoj se nije svidelo što je Edvard želeo da uvede radikalne promene u časopis.

Nedelja, 04.06.2023.

07:49

Izvor: index.hr

Eninful odlazi s mesta glavnog urednika britanskog Voga – a razlog je sukob sa Anom Vintur?
Foto: Profimedia

Podeli:

Smetale su joj njegove ideje?

Najmoćnijoj modnoj urednici na svetu, koja drži sve konce u rukama kada je u pitanju magazin "Vog" i ostala modna izdanja Conde Nasta, nisu se svidele njegove ideje. Eninful je juče rekao zaposlenima da napušta radno mesto te da preuzima savetodavnu poziciju u publikaciji.

"Uzbuđen sam što mogu da podelim s vama da ću od sledeće godine biti na novoimenovanoj poziciji uredničkog savetnika britanskog "Voga" i globalnog kreativnog i kulturnog savetnika "Voga", gde ću nastaviti pridonositi kreativnom i kulturnom uspehu brenda "Voga" globalno", napisao je u e-mailu svojim zaposlenicima. Još nije objavljeno ko će ga zameniti.

Prvi muškarac na čelu britanskog modnog časopisa

Edvard je i prvi muškarac koji je bio na čelu britanskog modnog časopisa. Karijeru je započeo s 18 godina, a Ana Vintour ga je zaposlila u američkom "Vogu" pre nego što je imenovan direktorom mode u publikaciji W. Britanski Vog preuzeo je 2017. godine. Jedan od prvih njegovih poteza bio je otpuštanje modne direktorke časopisa Lucinde Chambers, koja je tamo radila 36 godina.

Tokom šest godina koliko je bio na čelu zagovarao je raznolikost. Pod njegovim uredništvom "Vog" je prvi put predstavio transrodnu manekenku, Timoti šalame postao je prvi muškarac na naslovnici, a Sinead Burke postala je prva osoba s vidljivim invaliditetom koja se pojavila na naslovnici. Na prošlomesečnoj naslovnici našlo se pet osoba s invaliditetom.

Otkako je Edvard postao urednik, izvori su govorili da je on jedina stvarna pretnja Ani vintour i nagađalo se da će jE zameniti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare