Uređenje doma

Šest saveta kako da stvorite lični brend

Želite da pokrenete lični brend i zakoračite ka uspehu? Probajte sa sledećim sjajnim savetima!

Nedelja, 27.03.2016.

13:43

Izvor: wall.hr

Šest saveta kako da stvorite lični brend
Thinkstock

Podeli:

Ako ste često u online prostoru, počnite da razmišljate o tome kako da razvijete vlastiti, lični brend koji će vas verno prestavljati! Zašto?

Emmelie De La Cruz, strateg za lično brendiranje i osnivačica The Branding Musea, objasnila je to ovako: "Konkurencija je žestoka, a informacije su lako dostupne. Pre nego što ljudi odluče da rade sa vama, najverovatnije će vas prvo goglati. Ali bez ličnog brenda, kakve će relevantne informacije pronaći? Lični branding mogao bi vam ponuditi mnogo boljih poslovnih pozicija nego što ih možete očekivati bez njega. U izgradnji ličnog brenda svesno i strateški stvarate neposrednu konkurentnu prednost u odnosu na svoje vršnjake."

De La Cruz je u intervjuu za Refinery29 na temu ličnog brandinga podelila neke zanimljive savete od kojih izdvajamo njih 6...

1. Lični branding nije samo za nekoga ko radi u medijskoj ili sličnoj industriji

Stolari, advokati, organizatori venčanja - svako bi trebao da razmisli o svom ličnom brendu. Sva zanimanja mogu imati koristi i na taj način proširiti svoj uticaj, ekspoziciju pa čak i razviti različite vrste prihoda kao govornik ili savetnik.

2. Ako imate Fejsbuk, Tviter i Instagram profil, već ste napravili temelje svog ličnog brenda

Čitajte stare objave i nakon detaljne analize izdvojte one najbolje i na taj način odredite svoju publiku i cilj.

3. Budite spremni da investirate u svoj brend

Savetnika, veb dizajnera, fotografa, kreativnih direktora ili novinara nikad dosta! Oni vam zaista mogu pomoći.

4. Imajte granice

Vaš online brend je profesionalni alat, stoga se ne bi trebao preterano doticati vašeg privatnog života. Neka vaš stil života bude javan, a privatna sfera lična.

5. Lajk je bitan

Ukoliko imate puno followersa i veoma aktivnu publiku, trebali biste imati i puno lajkova koji bi se mogli pretvoriti u novac.

6. Budite iskreni u svom online predstavljanju

Nemojte glumiti ono što niste - istina će se kad tad otkriti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare