Uređenje doma

Bivša urednica "Voga": "Posle 25 godina rada, za tri minuta mi je uručen otkaz"

Lusinda Čembers je radila za britanski "Vog" 36 godina, od čega je 25 provela na poziciji modnog direktora. Ipak, ona je u maju mesecu ove godine bez objašnjenja dobila otkaz, kada je napustila dugogodišnji tim.

Sreda, 05.07.2017.

11:59

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Po prvi put od od donošenja ove odluke, Lusinda je u intervju za modni portal "Vestoj" pričala o razlozima zbog kojih je dobila otkaz.

Interesantno je da objavljiven intervju veoma brzo uklonjen sa servera, te tako mnogi nagađaju da bi Čembersova zbog iznošenja podataka i optužbi mogla da dobije sudsku tužbu.

"Pre mesec i po dana otpuštena sam iz "Voga". Trebalo im je tri minuta da urade to. Niko u zgradi nije znao šta se dešava", započinje ispovest Lusinda.

"Moj urednik i menadžment sa kojima sam sarađivala 25 godina unazad nisu znali šta se dešava. Niti služba za ljudske resurse. Niko nije znao, sem čoveka koji mi je uručio otkaz. U pitanju je novi urednik, Edvard Eninful", tvrdi Čembersova.

Nakon objave intervjua, novinari su pokušali da stupe sa čelnicima "Voga|, a pi-ar tim je saopštio da je sasvim uobičajeno da novi urednik napravi neke promene u timu.

"Sve promene su urađenje sa saglasnošću celokupnog menadžment tima", glasila je izjava.

Lusinda se nije zaustavila tu, već je prokomentarisala uticaj modne industrije i specijalizovanih magazina koji promovišu trendove.

"Postoji samo nekoliko modnih magazina koji osnažuju žene. Mnogi ih čine anksioznim, nameću šta sve treba da kupimo iako nam zapravo ne treba, i sude ljude isključivo prema onome što imaju na sebi. Istina je da nisam čitala Vog godinama", na kraju je prokomentarisala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.