Uređenje doma

Pet poteza zahvaljujući kojima više nećete mrzeti svoj posao

Ako ste pomislile da ste među retkim ženama koje ne vole svoj posao - varate se. Naime, istraživanja su pokazala da je više od polovine žena širom sveta nezadovoljno svojim poslom, primanjima, kolegama i ostalim segmentima koji sačinjavaju poslovnu svakodnevicu. Neki poslovi jednostavno ne zadovoljavaju naše ambicije i ne vidimo mesta napretku. Ipak, ako otkaz ili promena posla nisu opcija, pokušajte da primenite sledećih pet saveta kako biste svoje radno okruženje učinili što podnošljivijim ili čak vrlo prijatnim.

Ponedeljak, 06.08.2018.

12:05

Izvor: index.hr

Pet poteza zahvaljujući kojima više nećete mrzeti svoj posao
Foto:Thinkstockphotos

Podeli:

Prestanite da ogovarate s kolegama

Svesni smo činjenice da je svakome potreban izduvni ventil kako bi odahnuo od nakupljenog stresa. Međutim, ogovaranje nadređenih ili drugih kolega toksično je i prvenstveno loše za vas. Ako baš ne možete izdržati da se nekome požalite, razgovarajte s prijateljicom koja nije ni na koji način povezana s vašim poslom i vašim radnim mestom. Ogovaranje s kolegama i učestali pesimistični razgovori ugasiće vašu volju i želju za napretkom, a i postaćete ogorčeni i napeti jer bi vaše loše mišljenje o nekome moglo izaći na videlo u svakom trenutku.

Razmislite o pozitivnim stranama vašeg posla

Možda to nije posao iz snova, ali sigurno postoji razlog, osim finansijskog, zbog koga ste se odlučili upravo za taj posao. Možda vaša najbolja prijateljica radi u zgradi pored, možda vam je za oko zapeo zgodni dostavljač... Razmislite dobro i na komad papira napišite sve dobre stvari koje vam je doneo posao koji trenutno radite.

Nagradite se

Izazovite same sebe da se čitavu nedelju nijednom ne požalite na svoj posao ili kolege. Svako veče pre spavanja razmislite zbog čega ste zahvalne. Ako uspešno obavite ovaj mentalni trening, nagradite se jednim opuštajućim spa-danom kod kuće ili torbicom koju gledate u izlogu već nedeljama.

Pronađite izazov na poslu

Ušle ste u rutinu iz koje je teško izvući se. Shvatamo vas i razumemo, ali sada je vreme za stepenicu više. Pronađite deo posla koji biste mogli obavljati uz svoj svakodnevni ili razmislite o načinu na koji biste mogle da unapredite postojeći posao. Vaš nadređeni će biti prijatno iznenađen, a vama se uskoro može nasmešiti povišica ili unapređenje.

Otkrijte svoj omiljeni hobi

Ovaj potez će vam dati razlog za svakodnevno veselje. Bilo to učenje stranog jezika, pilates ili, na primer, fotografisanje, bićete svesne toga da nakon posla počinje prava uživancija i nekoliko sati koje ćete posvetiti unapređenju i upoznavanju sebe i otkrivanju nečeg novog i uzbudljivog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare