Uređenje doma

Peškire nemojte prati omekšivačem – uništava ih; umesto toga upotrebite sastojak koji imate u kući

Nije dobro puniti mašinu za pranje veša kada perete peškire jer im je potrebno mnogo prostora tokom ciklusa. Ako imate dovoljno peškira za jedno pranje, operite ih same, bez drugog veša

Nedelja, 29.05.2022.

13:32

Izvor: Mirror

Peškire nemojte prati omekšivačem – uništava ih; umesto toga upotrebite sastojak koji imate u kući
Foto: Africa Studio/Shutterstock

Podeli:

Ako želite da vam veš bude mekan, stavljanje omekšivača u svako pranje čini se logičnim rešenjem. Međutim, prema mišljenju stručnjaka, to nije uvek tako, a ponekad korišćenje omekšivača može doneti više štete nego koristi – posebno kada su u pitanju peškiri.

Naime, Vanesa Amaro, domaćica iz Amerike, podelila je TikTok video u kojem govori o problemima korišćenja omekšivača pri pranju peškira. U njemu je objasnila da omekšivač može sprečiti da peškiri budu efikasni kao nekada.

"Nikada ne perite peškire nikakvim omekšivačem. Omekšivač sadrži voskove i ulja. Ulje odbija vodu, što znači da ako peškire perete omekšivačem, neće imati toliki kapacitet upijanja kao ranije", objasnila je ona u videu.

Umesto upotrebe omekšivača, Vanesa je predložila mešanje belog sirćeta sa sredstvom za uklanjanje mrlja i sodom bikarbonom.

Još bolje, možete uštedeti novac ako koristite samo belo sirće i potpuno eliminišete sredstvo za uklanjanje mrlja i sodu jer stručnjaci iz Turske kompanije za peškire kažu da je potrebna samo jedna šolja belog sirćeta da bi se vašim peškirima vratila mekoća i upijajuća svojstva.

"Stavite peškire na redovan ciklus pranja, a zatim ih ponovo operite stavljanjem sirćeta umesto omekšivača“, rekla je Vanesa.

Ako tretman ne uspe nakon jednog pranja, to može biti zbog velike količine akumuliranih ostataka omekšivača. U tom slučaju, možda ćete morati da ponovite pranje sa belim sirćetom

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare