Uređenje doma

Kada su odslužili svoje? Ovi znakovi ukazuju da treba da kupite nove peškire

Peškiri se svakodnevno koriste pa se ne treba čuditi što se brzo prljaju i potrebno ih je često prati. Osim čestih pranja, koliko bismo treba da menjamo peškire? Ovo su neki od znakova koji ukazuju da treba da se rešite svojih starih peškira i počnete da tražiti nove.

Nedelja, 19.03.2023.

10:02

Izvor: L.R./klikx.bs

Kada su odslužili svoje? Ovi znakovi ukazuju da treba da kupite nove peškire
Foto: Africa Studio/shutterstock

Podeli:

Peškiri su prestali da upijaju vodu

Ako primetite da više niste suvi kao pre ili vam se čini da sušenje traje duže, nije reč o vama, već o vašem peškiru. Vaši peškiri su verovatno stari. Znak da je vreme za zamenu peškira je kada je izgubio svoju pahuljasto upijajući kvalitet.

Peškiri su stari nekoliko godina

Ako se o njima pravilno brine, visokokvalitetni peškiri trebalo bi trajati do dve godine, zavisno o upotrebi. Peškiri mogu da postanu smrdljivi iz mnogo različitih razloga. To može biti osoba koja ga koristi ili kupatilo koje ima lošu ventilaciju, ali ako operete svoj peškir i još uvek ne miriše, to je jasan znak da je vreme za nove peškire u vašem domu.

Peškiri su grubi

Ako su prošli meseci ili godine otkako ste uživali u mekanim peškirima, vreme je za nove. Oni mogu da budu grubi od ostataka ulja za telo i deterdženata koji se nakupljaju unutar tkanine. Ako je vaš peškir nov, a primetili ste da se tekstura iznenada promenila, možda imate tvrdu vodu ili je možda vreme da promijenite deterdžent za pranje veša.

Boja vašeg peškira bledi


Ako ste kupili šarene peškire i primetili da se nijansa promenila ili jednostavno više ne izgledaju živahno kao pre, to je izvrstan izgovor da krenete u kupovinu novih. Međutim, ako su peškiri beli i želite ih posvetliti, korištenje izbeljivača mnogo je jeftinije nego njihova potpuna zamena.

Postoje tragovi plesni na peškirima


Ako na peškirima ste primetite mrlje od plesni, potrebno ih je izbaciti. Ako je ovo čest problem, svakako uključite ventilator ili otvorite prozor u kupatilu, naručito tokom i nakon tuširanja. Ako nemate nijednu od tih mogućnosti, ostavljanje otvorenih vrata može da pomogne u smanjenju vlage, koja je uzrok plesni.

Imate rupe na peškirima

Peškiri nisu dizajnirani da traju vječno, pa ako su vaši pocepani ili imaju rupe, treba ih zameniti. Ako ih niste baš spremni da bacite, razmislite o prenameni za čišćenje ili sušenje kućnih ljubimaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare