Uređenje doma

Najkorisniji saveti uz koje će lale u vazi trajati dugo

Pobrinite se da vaše omiljeno cveće duže traje.

Nedelja, 26.03.2023.

13:00

Izvor: 24sedam.rs/Z.A.S

Najkorisniji saveti uz koje će lale u vazi trajati dugo
Foto: Victoria Kondysenko/shutterstock

Podeli:

Kad ugledate lale, znate da je proleće na vratima. Ovo cveće, ne samo da pleni izgledom i mirisom, već predstavljaju i idealnu dekoraciju za dom.

Postavite buket lala na centralno mesto, ili negde u trpezariji i postići ćete savršen efekat po pitanju dekorisanja.

Lale se odlično uklapaju u svaki ambijent i mnogi ih obožavaju, ali, da bi duže potrajale, potrebno je da znate kako da ih pravilno održavate.

Kada lale donesete u kuću, sigurno odmah sipate hladnu vodu u vazu, kako bi bila sveža, i napunite je do vrha. To je prva greška koju pravite.

Naime, vazu je potreno da natočite samo do visine pet do 10 centimetara i zatim da u nju ubacite buket.

Ono što ljubitelji lala znaju jeste da one zahtevaju dosta vode, pa je tako stalno potrebno dolivati novu. Međutim, tu verovatno pravite drugu grešku. Većina staru vodu prospe i zatim sipa novu, zbog čega tulipani mogu brže da uvenu, a zapravo je potrebno samo da dolijete svežu. Zapamtite, lale ne vole svežu vodu.

Naime, tulipanima odgovaraju materije koje se nalaze u ustajaloj vodi, pa nema potrebe da je prosipate. Najbolje je da povremeno dolivate vodu jer će na taj način ovo cveće duže vreme ostati sveže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare