Uređenje doma

Ovu magičnu biljku odmah unesite u svoj dom, vekovima se koristi kao amajlija

Svaki dom bi trebalo da ima ovu prekrasnu biljku, za koju se veruje da donosi blagostanje.

Subota, 02.03.2024.

13:11

Izvor: Espreso

Ovu magičnu biljku odmah unesite u svoj dom, vekovima se koristi kao amajlija
Foto: Followtheflow/Shutterstock

Podeli:

U pitanju je ruzmarin, a od davnina je poznato da se ova biljka koristi i kao neki vid amajlije. Rimski sveštenici su koristili ruzmarin kao tamjan u svim verskim ceremonijama, a decenijama unazad se koristi kao zaštita od negativne i zle energije koju neko pokuša da unese u vaš dom.

U 9. veku, Karlo Veliki insistirao je da ova biljka raste u njegovim kraljevskim vrtovima, jer je verovao u njegova magična svojstava.

Evo zašto je magična biljka

Veruje se da ruzmarin privlači novac i blagostanje u dom, zato je jasno zbog čega se preporučuje u svakom domu. Takođe ga možete nositi i u novčaniku.

Stavite nekoliko ruzmarina iznad ulaznih vrata kako biste zaštitili kuću od provalnika i sprečili da negativna energija uđe. Veruje se da ruzmarin služi kao neka vrsta amajlije, pa će svakim domi koji ga ima na ovom mestu biti zaštićen od zla.

*ALT

Ruzmarin je efikasan za poboljšanje memorije i u te svrhe se koristi u vidu eteričnog ulja. Njegov miris povoljno utiče na nervne ćelije, pa je odličan i za opuštanje. Iz tog razloga se koristi i kod meditiranja.

Ruzmarin je povezan sa plodnošću, pa se preporučuje da nekoliko grančica držite pored kreveta u kojem spavate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare