U vrtiću im rekli da dete oblače kao devojčicu, ovo je njihov genijalan odgovor FOTO

Kada roditelji ostavljaju decu u vrtiću, sve im se mota po glavi. Da li su poneli dovoljno rezervne odeće, da li će im dete plakati, da li će se povrediti, da li će jesti sve što mu je potrebno... Međutim, roditelji Stiv i Džesika Rold iz Danske su doživeli drugu vrstu problema, koja im nikada pre nije pala na pamet.

Utorak, 28.08.2018.

10:11

Izvor: prva.rs

Default images

Podeli:

Vaspitači su im predložili da svojoj ćerkici promene stil odevanja. Pošto je reč o devojčici, red je da ona nosi haljinice sa mašnicama u kosi, kako bi drugi mališani znali da je devojčica, objavili su roditelji uputstva vaspitačica za portal "Bored Panda".

''Kao roditelj treba da odaberete prioritete i u kom smeru ćete usmeriti svoju energiju. Ako imate novca, vremena ili sklonost da svom detetu stavite mašnice, zbog čega ćete vi i vaše dete biti srećni - samo napred! Ali u ovom trenutku nas to ne zanima", priča Stiv.

''Nismo se zamarali time kog je pola naša beba pre rođenja, tako da naša ćerka nosi uglavnom odeću koja je ručno napravljena, a kupili smo je i pre nego što smo saznali da li će biti dečak ili devojčica. Sve je rodno neutralno'', govori Stiv.

Stiv i Džesika se nisu mnogo obazirali na kritiku koju su primili od vaspitača, pa su na simpatičan način odgovorili na tu opasku. Devojčici su na samolepljivom papiriću nacrtali mašnicu i zalepili ga na čelo.

Uprkos ovom incidentu, roditelji su zadovoljni izborom vrtića za svoje dete, jer im pruža otvoreno i kvalitetno obrazovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.