Trnovit put do bebe: Stres zbog steriliteta isti kao u borbi sa rakom VIDEO

Za mnoge parove u Srbiji put do bebe je trnovit.

Utorak, 24.09.2019.

11:43

Izvor: Super žena

Trnovit put do bebe: Stres zbog steriliteta isti kao u borbi sa rakom VIDEO
Foto: Depositphotos/Syda_Productions

Podeli:

Čak 90 odsto građana Srbije poznaje jednu ili više žena koje pokušavaju ili su pokušale da ostanu u drugom stanju. Kada nestane nada da je začeće moguće prirodnim putem, jedino rešenje je vantelesna oplodnja.

Neplodnost ima iste nivoe stresa kao što nose sida, rak i srčane bolesti, zbog čega je ključno da se klinike koje pomažu parovima etički ponašaju i ne nude lažnu nadu i lekove koji bi trebalo da pomognu, pišu korisnici društvenih mreža o udruženju. Mnogi parovi osećaju krivicu i sramotu zbog toga što ne mogu da začnu bebu, zato je veoma važno informisati sve parove da na vreme uđu u proces lečenja.

Udruženje "Šansa za roditeljstvo" 12. i 13. oktobra organizuje drugi Međunarodni festival potpomognute oplodnje na kome će učestvovati 50 eminentnih stručnjaka iz Srbije i Evrope.

O tome sa kojim se pitanjima, problemima i stresom susreću parovi koji prolaze kroz poteškoće da ostanu u drugom stanju govorila je za Prvu televiziju Sandra Jovanović, predsednica Udruženja "Šansa za roditeljstvo".

Pogledajte šta posetioci mogu da očekuju na ovom festivalu i kako udruženje pomaže parovima u ovoj životnoj borbi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.