Pametan kao pčela

Edicija radnih svezaka Pametan kao pčela kroz različite oblike aktivnosti namenjenih mališanima uzrasta od 3 do 5 godina pozitivno utiče na njihovu finu motoriku, koordinaciju oka i ruke, preciznost, izoštravanje percepcije, uočavanje delova i njihove veze unutar celine.

Sreda, 27.05.2020.

12:37

Izvor: Super žena

Pametan kao pčela

Podeli:

Sve aktivnosti u okviru edicije Pametan kao pčela podeljene su u četiri tematske radne sveske: Bojenje po modelu, Od tačke do tačke, Isto i različito i Lavirinti, a u pripremi je i 5. radna sveska - Skriveni predmeti.

Fina motorika i koordinacija oka i ruke usko su povezane i međusobno zavisne, a u mnogim istraživanjima naglašene kao ključni aspekt spremnosti deteta za školu. Neka istraživanja pokazuju da deca sa izuzetno razvijenom finom motorikom pokazuju bolje rezultate na testovima iz matematike i pri čitanju. S druge strane, razvoj grafomotorike, sposobnosti držanja olovke, usko je povezan sa finom motorikom. Započinje u uzrastu od 18 meseci i traje do polaska u školu.

Sve ove sposobnosti se spontano razvijaju, ali vežbaju kroz razne igre ili radne sveske poput ovih iz edicije Pametan kao pčela, koje kroz igru navode dete da usvaja određene pokrete, kojima će se kasnije služiti u novim situacijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare