Izazvao veliku raspravu: Otac tvrdi da samo supruga treba da brine o bebi noću

Novopečeni otac pokrenuo je raspravu na Reditu o roditeljskim dužnostima i načinu raspodele pojedinačnih zaduženja supružnika.

Sreda, 23.03.2022.

14:23

Izvor: index.hr, superžena

Izazvao veliku raspravu: Otac tvrdi da samo supruga treba da brine o bebi noću
Foto: KieferPix/Shutterstock

Podeli:

Kako je napisao, njegova supruga dobila je 16 nedelja plaćenog porodiljskog odsustva, dok je on i dalje morao da radi.
"Samo sam je zamolio da se tokom svojih slobodnih nedelja brine o bebi noću, kako bih se ja naspavao, jer radim preko dana", napisao je, pa dodao: "Rekao sam joj da ću preuzeti celokupnu brigu oko deteta jednom kad završim s poslom".
On je u objavi na spomenutoj društvenoj mreži istakao da će preuzeti kućne poslove kada se vrati sa posla, te da će i vikendom brinuti o bebi.
"Radiću sve poslove - kuvaću i čuvaću bebu. Čak ću se i vikendom brinuti o njoj, jer mi nije problem da ustanem rano, kako bi se moja žena odmorila".
Obećao je i da će tokom radnih noći čuvati bebu. Međutim, njegova žena nije bila zadovoljna podelom poslova, te je, kako je napisao, bila nezadovoljna neravnomernom podelom obaveza oko brige o bebi.
Vladeta Jerotić: "Kad roditelj ima dvoje, on se kune da ih podjednako voli. Ali to ne postoji."
Otac je zatražio mišljenje od korisnika Redita, a ona su, bila podeljena. I dok su neki podržali oca u njegovom predlogu, drugi su ga, pak, kritikovali.
"Ako ravnomerno podelite brigu oko deteta uveče, jednom kad se ona vrati svom poslu, onda ne vidim problem", stoji u komentaru. "To je ono što smo moj suprug i ja radili i dobro nam je išlo. Ipak, neke noći s novorođenčetom su stvarno teške i, ako joj treba vaša pomoć, čak i samo emocionalna podrška, bolje je da to učinite bez pravljenja problema oko toga", glasio je drugi.
Ubrzo su usledile i kritike druge strane medalje...
"Implikacija da vam je važnije da se odmorite, jer je vaš posao važniji od njenog je odvratna", dodao je neko. "Samo zato što je na porodiljskom odsustvu ne znači da ne radi - ona radi oko bebe koju ste zajedno napravili", glasio je drugi komentar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.