Mama pokazala 40 šavova od carskog reza; "Period nakon porođaja nije uvek divan"

Devojčicu Remi mama Erin Bahadur rodila je 2020. godine, a porođaj će joj dugo ostati u sećanju, jer mama dan-danas ima ožiljke od 40 šavova na stomaku.

Četvrtak, 28.04.2022.

08:11

Izvor: superžena

Mama pokazala 40 šavova od carskog reza;
Foto: KieferPix/Shutterstock

Podeli:

Vreme za porođaj je došlo, a lekari su utvrdili da žena ne može da se porodi prirodnim putem. Zbog nezgodno postavljene placente morala je da rodi carskim rezom, nakon čega je dobila 40 šavova na stomaku.

Hrabra Erin je odlučila da pokaže svoje rane, pa je tako napravila fotografije koje je objavila na društvenim mrežama. Ova mama je htela da pokaže svima kroz šta sve mora da prođe žena kako bi na svet donela jedan život.

"Ja sam vizuelni tip, pa mi fotografije ožiljaka pomažu da normalizujem ono što se dogodilo mom telu. Ponekad, zbog hormona i neprospavanih noći, zaboravimo prve dane. Htela sam da pokažem drugim ženama da nije svaki porođaj isto i da i one atipične treba slaviti. Ožiljak za mene predstavlja snagu. Zadivljuje me da postoji mesto kroz koje sam otvorena kako bi izašao drugi život. To su vrata kroz koja je moja ćerka stigla na svet, i jako sam ponosna", napisala je mama uz fotografiju na kojoj se vide šavovi.

"Period nakon porođaja nije uvek divan. Neuredan je, krvav i strašan. Emocije su ponekad kompleksnije od bilo čega telesnog što smo proživele", napisala je, a onda upozorila da na društvenim mrežama gledamo idealne fotografije koje su daleko od stvarnosti.

"Vidimo ružičaste prizore porođaja i majčinstva, ali moje iskustvo u oba porođaja pokazuje da to nije uvek slučaj. Zbog nasmejanih mama i beba ženama može biti teško da prihvate da su prošle kroz traumu. Želim da govorim o stvarima o kojima ljudi ne govore. Želim da vidimo i čujemo sve žene", zaključila je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.