Zaposlena mama objavila dnevni raspored: "Nemam slobodnog vremena, osećam se kao da tonem"

Kako drugi roditelji sve stižu? To je pitanje koje svaki roditelj bar jednom postavi. Držati korak s poslom, brinuti za porodicu, voditi domaćinstvo i upravljati svim ostalim obvezama može se činiti nemogućim, posebno ako imate malu decu. Ponekad se čak može činiti kao da nikada nećete dovršiti svoj beskrajni popis obaveza.

Subota, 11.02.2023.

08:39

Izvor: index.hr

Zaposlena mama objavila dnevni raspored:
Foto: Kaspars Grinvalds/shutterstock

Podeli:

To su izazovi koji su naveli jednu majku da na Redditu objavi svoj dnevni raspored.

"Ne znam kako to drugim roditeljima uspeva. Osećam se kao da mi nešto nedostaje. Moj muž radi puno radno vreme, ja radim puno radno vreme. Naša dvogodišnja ćerka ide u vrtić pet dana u nedeljo. Nemam slobodnog vremena i osećam kao da tonem", napisala je pa opisala tipičan dan svoje porodice.

5:30 - 8:00 "Ustajanje, doručak, vežbanje 30 minuta, buđenje deteta, maženje, menjanje pelene, oblačenje, priprema doručka za dete, pranje zuba, pakovanje stvari za izlazak."

8:00 - 9:00 "Još se nisam istuširala pa to obavljam na brzinu, perem zube. Ne stignem da se našminkam ili napravim frizuru. Možda stignem na posao do 9."

9:00 - 16:30 "Posao, pauza za ručak 20 minuta."

16:30 - 21:00 "Pokupiti dete iz vrtića, vožnja do kuće 40 minuta. Spremanje večere, provođenje vremena s porodicom, stavljanje deteta na spavanje. Spremanje kuhinje, pranje posuđa, priprema užine za vrtić za sledeći dan, pranje veša."

21:00 - 23:00 "Na kauču smo, gledamo pola sata TV, malo razgovaramo, legnemo i idemo na spavanje. Sutra sve ispočetka."

Zaposleni roditelji saosećaju se s majkom i poručuju joj da se osećaju identično.

"Žao mi je, ali niste jedini - roditeljstvo je teško", kaže jedna osoba.

"Iskreno, zvuči super, što bi bilo da imate još dece. Dok deca ne postanu malo nezavisnija, živimo tako da preživljavamo", dodaje druga.

"Možda biste ujutro bili malo rasterećeniji da se istuširate uveče. Planirajte pripremu obroka za par dana i vežbajte s partnerom pa neka to bude vaše zajedničko vreme", savetovala je treća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.