15 istina o partnerskom odnosu nakon dolaska deteta

Misliš da se tvoj odnos neće promeniti nakon što beba stigne u kuću? Razmisli ponovno...

Subota, 18.02.2023.

08:29

Izvor: miss7.mama.hr.

15 istina o partnerskom odnosu nakon dolaska deteta
Foto: Demidov Sergey/shutterstock

Podeli:

Oboje ste oduševljeni dolaskom bebe u porodicu, ali roditeljstvo će u vaš odnos doneti neke promene i on više neće biti kao pre. Ležanje jedno uz drugo dok čitate novine? Više ne. Ležeran ručak vikendom? Hm, ipak možda ne…

1. Ne možeš dočekati da se partner vrati kući s posla, ali ne zato što ga očajnički želite videti, već zato jer to znači da mu možete predati bebu i konačno otići u toalet.

2. Iako umesto odlaska u centar grada u neki lep kafić ili pivnicu, sada se nalazite za kuhinjskim stolom usred noći i uživate u čaju i vodi. Prednost je što se više ne morate posebno pripremati za izlazak, a najvažnije vam je da vam je kosa čista i da nema ostataka bebinog bljuckanja u njoj.

3. Noću mrzite svog partnera zato što se stalno budite i hranite bebu, a zatim pokušavate ponovno da zaspite dok on mirno hrče pored vas. Ponekad se ozbiljno pitate da li to dovoljan razlog za razvod.

4. Tajno pratiš koliko je tvoj partner promenio pelena, a onda taj broj izvučete u idućoj svađi. Usput spomenete i noćna hranjenja te koliko vam vremena zapravo duguje.

5. I dalje se grlite ispred TV-a, ali dok on gleda boks, vi slušate monitor za bebu.

6. Nemaš razumevanja za svog partnera, posebno kad se žali na težak dan na poslu ili kad je malo umoran.

7. Više ne odlazite na romantične odmore, umesto toga jurite u prodavnicu zatvaranja kako biste kupili pelene. I vino.

8. Vaš seksualni život je drugačiji. Na brzinu u dnevnom boravku, uvek nosite grudnjak za dojenje jer su vaše grudi jako osetljive. Jako ste umorni, ali ne brinite se, vaš seksualni život vratiće se u normalu kada se budete osećali spremno i naspavano.

9. Zbog malih stvari voliš ga još više, ali nekada ste od njega dobijali cveće i izlazak u romantične restorane. Sada ako muž uđe u sobu kada bebi treba da promeni pelene i to napravi bez reči, vi se osećate kao da ste dobili najveći dobitak na lutriji.

10. Još uvek šapućete na jastuku, ali sada se sve odvija bez seksa. Pre bebe ste pričali o vašim najdubljim osećanjima, a sada se dogovarate ko će se dići iz kreveta kada se beba probudi.

11. Više ne provodite zajedničko vreme kao par osim ako ne računate onih 30 sekundi kada je vaša beba zaspala, a vaš muž je baš došao kući. Sve to traje do trenutka kada bebi treba da se promene pelene i ona se probudi.

12. Osećaš se čudno kad te partner slučajno nazove „mama“ Joj – nakon ovakvih slučajnosti čini vam se da se vaš seksualni život nikad neće oporaviti.

13. Nekad ste vodili zanimljive političke debate, a dada je najvažnija politička tema ko će ustati na bebin plač tokom noći, a ko je odjuriti u prodavnicu po namirnice.

14. Predigra je stvar prošlosti. Sada u retkim prilikama kada imate vremena za seks, nećete gubiti vreme na predigru jer sve treba završiti pre nego se beba se probudi.

15. Sve više shvataš koliko voliš svog partnera, a trenuci u kojima vaš partner drži bebu u naručju su nešto najlepše što ste ikad videli. I zbog toga ga volite sve više. Puno više nego što ste mogli da zamislite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.