Mama tvrdi da je zaposlenim majkama mnogo lakše nego onima koje su kod kuće s decom

Jedna mama na društvenim je mrežama nedavno izazvala burnu raspravu. Naime, u videu koji je objavila i koji je u kratkom vremenu postao viralan, objasnila je zašto misli da je zaposlenim majkama lakše nego onima koje ostaju kod kuće i paze na dete.

Petak, 03.03.2023.

08:23

Izvor: index.hr

Mama tvrdi da je zaposlenim majkama mnogo lakše nego onima koje su kod kuće s decom
Foto: Miridda/shutterstock

Podeli:

"Želim da vam kažem nešto što zaposleni roditelji sigurno ne žele da roditelji koji ostaju kod kuće znaju. Ići na posao puno je lakše nego ostati kod kuće s decom, a evo i zašto. Radnim danima, kada moram ići na posao, slušam muziku, pijem kafu, šetam gradom. Odem u kancelariju, razgovaram s drugim odraslim ljudima. Tačnije, koristim druge delove mozga, koji se ne koriste kada sam kod kuće s decom, a zatim ponovno moram da putujem kući slušajući muziku sama. Ali, onda mi nedostaju moja djeca i jedva ih čekam da ih vidim kada dođem kući, a i oni jedva čekaju da vide mene", ispričala je.

Kada je reč o mamama koje ostaju kod kuće i čuvaju decu, ona tvrdi da je njima mnogo teže jer im znaju da prođu dani bez ikakvog normalnog ljudskog razgovora.

"Od trenutka kada ujutro otvorite oči do trenutka kad ih zatvorite pre spavanja, vi morate biti stopostotno uključeni u sve. To je stalni sukob, to je stalna potreba svih drugih osim vas, deca viču na vas, vi vičete na decu i sve se vrti oko toga šta treba da učinite za nekog drugog", objasnila je ova mama koja tvrdi da mame koje čuvaju decu, a ne odlaze na posao, jedva imaju vremena da razmišljaju o bilo čemu osim o svojim obavezama vezanima uz decu ili egzistenciju.

Njena objava je izazvala podeljene reakcije. I dok su se jedni u potpunosti složili s njom, drugi smatraju da nije u pravu.

"Ovo nije tačno u mom slučaju, meni je komunikacija s odraslima previše iscrpljujuća", ''Ovo je nekim delom tačno, ali isto mnogo toga zavisi o vrsti posla koji mame obavljaju. Neki poslovi su doslovno užurbani pakao i nema prekida između, onda je sigurno još teže", samo su neki od komentara korisnika TikToka.

@imperfectalignment If I had a choice between staying at home with the kids or working after a rough night ... I would choose a work day EVERY TIME #workingmum #defaultparent #parenting #mumlife #secret #tipsandtricks #fyp ♬ original sound - Sarz

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare