Žene zaboravljaju na biološki sat: "Idealno je u dvadesetim godinama, ali..." VIDEO

Skoro trećina stanovnika Srbije nema nijedno dete, što je kao podatak prilično zabrinjavajuće.

Ponedeljak, 28.08.2023.

15:00

Izvor: superžena

Žene zaboravljaju na biološki sat:
Foto: Prostock-studio/Shutterstock

Podeli:

Današnji parovi se često odlučuju na život bez dece, neki samo privremeno ne žele porodicu, dok su neki apsolutno sigurni u svoju odluku.

Žene se danas sve kasnije odlučuju za majčinstvo, ne obraćajući pažnju na biološki sat. Čak 29 odsto žena starosti između 30 i 39 godine nema decu, a taj podatak je poražavajuć i kada su muškarci u pitanju.

"Mi kao udruženje smo u kontaktu sa onim ljudima koji su ipak želeli da se ostvare kao roditelji, ali nisu imali mogućnost za to iz nekih drugih razloga. Ali svakako ima i mlađih bračnih parova koji imaju problema sa potomstvom, tako da nisu svi u onoj grupi koja ne želi decu. Idealno vreme je u dvadesetim godinama, ali danas su potrebni malo drugačiji uslovi, sigurno radno mesto, krov nad glavom, naročito žene imaju problem s tim", ispričala je Marijana Arizanović iz udruženja "Šansa za roditeljstvo".

Opširnije o ovoj vesti pogledajte u video prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare