"Zvali su nas, rekao mi je da se zove Đorđe. Znala sam da je to naše dete" VIDEO

Kompozitorka Irina Dečermić i njen suprug Goran usvojili su dva predivna dečaka i započeli fantastično putovanje prepuno ljubavi, pažnje i zajedništva. Više o svom životnom putu govorila je sama mama u emisiji "150 minuta", na TV Prva.

Četvrtak, 29.02.2024.

15:50

Izvor: TV Prva/Superžena

Foto: Printscreen/TV Prva

Podeli:

"Pa to je prosto jedan spontan proces razmišljanja. Nismo mi nešto o tome previše razgovarali, to je bila jedna očigledna odluka. Prosto smo intuitivno krenuli. To je bio moj izbor, a Goran se pridružio tom izboru."

"Procedura je sa jedne strane veoma korisna i neophodna, jer prođete dva i po meseca kurs, koji je bio koristan, sa psihologom u Centru za socijalni rad i tu dosta provedete vremena suočavajući se sa pitanjim koja ne biste sebi postavili. Tipa, kada dođe do problema sa detetom, mnogi roditelji su imali problem da prvo priznaju sebi da je to njihovo dete, iako su ga usvojili", kaže mama dvojice dečaka, koja dodaje da su prirodna intuicija i zdrav razum bitni u celokupnom procesu.

Ivana Dečermić je ispričala kako je upoznala svog sina Đorđa.

"Ja nisam puno komunicirala sa Centom za socijalni rad, bila sam stidljiva. Sećam se da su nas pozvali da dođemo u Pirot, to jest zvali su nas iz Pirota da nam kažu da postoji jedan dečak. Pošto je Goran ostavio svoj broj telefona, oni su nas zvali i rekao mi je: 'zove se Đorđe'. Ja sam već znala da je to naše dete, čim sam čula to ime. Nisam morala da ga vidim – već je bio moj".

"U razgovoru sa psihologom, mi smo rekli Đorđu sa četiri godine da je usvojen, da ga je druga mama rodila. Počelo je to upoznavanje sa identitetom. Nije nešto bio zainteresovan, bio je u redu sa tom informacijom", kaže Ivana Dečermić.

A nakon prvog usvajanja usledilo je i drugo. Ovaj bračni par je usvojio još jednog dečaka po imenu Dušan.

Kako je porodica od tri člana dočekala četvrtog, detaljnije pogledajte u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare