Praktični saveti

Na šta treba da obratite pažnju kada kupujete sitan sir

Danas se ova namirnica nalazi u mnogim receptima za ukusne pite i druge slane đakonije. Mnoge domaćice se pitaju kako da izaberu najbolji sitan sir i šta je to na šta treba da obrate pažnju kada ga kupuju?

Sreda, 20.10.2021.

09:38

Izvor: prva.rs

Na šta treba da obratite pažnju kada kupujete sitan sir
Foto: shutterstock/Olha Solodenko

Podeli:

Postoji nekoliko stvari o kojima morate da vodite računa kada je odabir sitnog sira u pitanju.

Prvo, pročitajte sastav proizvoda. Prisustvo mleka i sirišta je neophodno i obavezno.

Sitan sir treba da odgovara standardima i njegov rok trajanja ne treba da bude veći od 5 dana. Tako da posebno obratite pažnju na datum proizvodnje.

Koristite li mikrotalasnu? Možda pogrešno podgrevate hranu

U zamrzivaču, sitni sir može da se čuva 2-3 nedelje. Pažljivo proučite cenu proizvoda - pakovanje od 200 grama ne može biti jeftinije od pola litra mleka.

U mnoge proizvode se dodaju biljna ulja koja su izuzetno štetna po zdravlje, zato je važno da se uvek držite proverenih proizvođača. Ukoliko pak niste sigurni, cena je nešto što bi trebalo da vam ukaže da možda najjeftinije nije i najbolje.

Važno je da uvek pročitate deklaraciju, rok trajanja i sastav. Ako imate opciju da kupite domaći sir, to možda može biti i najbolja opcija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare