Praktični saveti

Šta jesti noću? Tri proizvoda za kasnu užinu bez posledica po kilažu

Ako ste nepodnošljivo gladni kasno uveče, ali istovremeno morate da izgledate najbolje ujutru, izaberite prave namirnice za noćnu užinu, koje ne zadržavaju vodu u telu i smanjuju rizik od nadutosti.

Ponedeljak, 05.12.2022.

15:33

Izvor: Novosti

Šta jesti noću? Tri proizvoda za kasnu užinu bez posledica po kilažu
Foto: SunTime/Shutterstock

Podeli:

Jesti noću je loše, to svi znaju. Međutim, zaspati sa osećajem nepodnošljive gladi takođe nije dobra ideja. Zbog toga ćete se dugo prevrtati sa bolom u stomaku - a ujutru ćete ustati sa osećajem umora i krugovima bez dna ispod očiju. Ove namirnice će vas zasititi, a nećete nabaciti puno kalorija.

Heljda

Heljda je poznata po snažnom delovanju protiv edema. Zbog toga se tako često preporučuje trudnicama da jedu. Ali pokušajte da što manje solite žitarice: u suprotnom će se njen korisni efekat smanjiti.

Suva kajsija

Suva kajsija ima blago laksativno dejstvo i pomaže u uklanjanju viška tečnosti iz organizma.

Jabuka

Glavna dekongestivna komponenta u jabukama je kalijum. Ovaj element u tragovima pomaže u uklanjanju viška tečnosti, a takođe poboljšava varenje. Osim toga, jabuke su bogate vitaminima B, koji su poznati po svojoj sposobnosti da oslobode stres i opuste se. Savršen izbor pre spavanja!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare