Praktični saveti

Snežni koktel je hit na društvenim mrežama: Trik koji će piće pretvoriti u čarobnu kuglu VIDEO

Imaćete genijalno piće tokom novogodišnjih i božićnih praznika kojim će svi gosti biti oduševljeni.

Utorak, 26.12.2023.

18:03

Izvor: B92

Default images
Foto: Sergio Hayashi/Shutterstock

Podeli:

Pripreme za praznike su u punom jeku i verujemo da uveliko razmišljate o tome kako ćete urediti svoj praznični sto, a u moru saveta na društvenim mrežama izdvojio se viralni trik zahvaljujući kojem će piće postati prava čarolija.

Ideja je vrlo jednostavna i prava bi šteta bila da je ne isprobate, jer će realizacija oduševiti sve kojima budete servirali ovaj čarobni koktel koji podseća na snežnu kuglu.

Glavni sastojak je gazirana voda i najmanje jedna grančica ruzmarina.


Prvo u deblju čašu sipajte prst-dva obične vode i grančicu ruzmarina okrenite naopako i postavite u sredinu, da stoji uspravno kako bi u ovoj snežnoj kugli izgledala kao jelka, a zatim stavite čaše na 45 minuta u zamrzivač.

U ledene čaše potom možete sipati kiselu vodu i šampanjac ili bilo koju drugu kombinaciju gaziranog pića i bezbojnog alkohola, poput džin-tonika.

Led na dnu će učiniti svoje, a mehurići će podsećati na neodoljive pahulje. Takođe će i vaša jelkica u čaši (ruzmarin) izgledati kao da je na nju napadao sneg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare