Praktični saveti

Zašto vam krompir iz rerne nije dovoljno hrskav: Pravite jednu grešku

Ako se i vama ovo dešava, saznajte šta pogrešno radite.

Sreda, 27.12.2023.

10:20

Izvor: klix.ba

Default images
Foto: Nataliia K/Shutterstock

Podeli:

Krompir je gotovo svima omiljena namirnica i uživamo u njemu spremajući ga na bezbroj načina. Jedan od načina je pripremanje u rerni, međutim, lako je pogrešiti u pripremi, pa ne ispadne toliko hrskav koliko bi trebalo.

Ukoliko se pitate gde grešite, kuvar Mark Vilijams, osnivač škole kuvanja u hotelu s pet zvezdica "The Grand York", kaže da je najvažnije ono što radite nakon što krompir prokuva.

"Da biste dobili savršeno pečen krompir, ogulite ga i stavite u hladnu vodu, a zatim sačekajte da provri. Kuvajte oko šest minuta dok rubovi ne omekšaju. Zatim ocedite krompir i čekajte da iz njega izađe sva para, odnosno da se malo ohladi. Nikad nećete dobiti hrskavi krompir ako je pun vode", objasnio je.

Ukoliko krompir ne iscedite dovoljno dobro, umesto lepe boje i hrskave teksture dobićete težak i vlažan krompir.

"Zagrejte masnoću u rerni. Moj izbor je ptičja mast. Ne zaboravite da začinite krompir, a zatim ga prebacite na masnoću i pecite u vrućoj rerni 20 minuta. Tako će se stvoriti korica sa svih strana", poručio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare