Praktični saveti

Zaboravljeni trikovi za savršene uštipke - neće upiti ni kap ulja pri prženju

Ovaj stari trik koristile su još naše bake, ali danas je pomalo zaboavljen, pa je idealno vreme da ga se podsetimo.

Četvrtak, 28.12.2023.

08:38

Izvor: krstarica

Default images
Foto: Cryptographer/Shutterstock

Podeli:

Prženo testo, kao što su uštipci ili mekike, čest su izbor za jutarnji doručak ili večernji obrok, međutim, višak masti često ume da nam pokvari njihov istinski ukus.

Postoje dva jednostavna trika koja će pomoći da prženo testo ne upije ni kap masti ili ulja.

Prašak za pecivo ili soda bikarbona

Jedan od načina za pripremanje idealnih uštipaka i mekika je upotreba sode bikarbone ili praška za pecivo, koje ćete prosejati zajedno sa brašnom. Na taj način testo neće upijati višak masnoće kod prženja u dubokom ulju.

Da uštipci i mekike ne bi bili masni, ulje u kome ćete ih pržiti trebalo bi da bude dobro zagrejano. Kada je ulje dovoljno zagrejano, ono u trenutku zatvara testo i ne dozvoljava mu da upije višak masnoće.

Rakija


Proveren način da testo koje pržite ne upije mnogo ulja ili masti jeste da dok mesite testo dodate čašicu rakije. Kada umutite brašno, jaja, mleko i ostale sastojke koje koristite za pripremu, u sve to dodajte čašicu rakije.

Uštipci neće pokupiti ni kap masnoće.

Ovo je stari trik koje su još naše bake koristile, ali danas je pomalo zaboravljen. Ne morate da brinete, jer se ukus rakije uopšte neće osetiti, a poslužiće da testo ne bude previše masno. Ukoliko ipak želite da dodate aromu testu, a u isto vreme iskoristite trik sa alkoholom, možete dodati istu meru ruma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare