Lepota žene

Kako da se šminka ne topi tokom leta: Uz ove savete nećete morati da brinete

Noćna mora svake žene u ovo godišnje doba nisu vrućine, već šminka koja se na istim topi.

Petak, 29.07.2022.

13:03

Izvor: Super žena

Kako da se šminka ne topi tokom leta: Uz ove savete nećete morati da brinete
Foto: korabkova/Shutterstock

Podeli:

Sada vam otkrivamo nekoliko saveta za letnju šminku kako bi vaše lice izgledalo prirodno, sveže i lepo.

Dobra hidratacija

Dobra šminka neće vam ništa značiti ukoliko vam lice nije negovano. Ono što je inače neophodno a pogotovo leti jeste da koristite hidratantnu kremu. Za ove tople dane, najbolje je da bude kremu bez ulja, jer je manje verovatno da će vam ona ostaviti lice masnim tokom dana.

Zaštita od sunca

Pored hidratacije kože, takođe želite da budete sigurni da je vaša koža pravilno zaštićena od sunca. Da biste to postigli trebalo bi svaki dan da nanosite kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom, pre šminkanja.

Prajmer

Prajmer se nanosi nakon hidratantne kreme, ali pre šminkanja lica. On je definitivno vaš najbolji saputnik tokom leta, piše Goodhousekeeping. Zaista pomaže da se šminka drži na mestu, bez da imate osećaj kao da imate još jedan težak sloj.

Nežne nijanse boja

Bogate, duboke boje imaju svoje mesto, ali mogu da izgledaju teške leti. Da biste osvetlili svoj izgled, pređite na nežnije verzije vaših omiljenih boja za usne i oči.

Koristite vodootporne boje

Vodootporni proizvodi jedno su od najboljih i najsigurnijih rešenja da vam se ovog leta šminka ne razmazuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare