Lepota žene

Ovu kozmetiku morate redovno da menjate, brzo se pojavljuju bakterije

Stara šminka, itekak,o može naštetiti vašem zdravlju i lepoti, a ovo su proizvodi koje morate redovno menjati, jer se bakterije brzo sakupljaju.

Nedelja, 28.08.2022.

10:18

Izvor: Avaz

Ovu kozmetiku morate redovno da menjate, brzo se pojavljuju bakterije
Foto: G-Stock Studio/Shutterstock

Podeli:

Maskara

Maskara traje oko tri meseca. Budući da tamna i vlažna mesta pogoduju razvoju bakterija, maskaru obavezno na vreme zamenite.

Balzami

Obavezno se pridržavajte roka trajanja označenog na pakovanju. Balzami obično traju oko godinu dana, pa s toga svoj nemojte koristiti duže. Obavezno koristite one sa SPF faktorom, te ih nemojte posuđivati.

Krema za zaštitu od sunca

Sigurno znate da je zaštita od sunca neophodna tokom cele godine. Iako je rok trajanja krema za zaštitu od sunca najčešće dve i po godine, najbolje je da početkom leta (kada su sunčevi zraci najštetniji) kupite novu kremu.

Četkica za zube

Svakih tri do šest meseci staru četkicu zamenite novom. Četkicu je potrebno menjati i nakon bilo kakve upale usne šupljine ili grla jer se bakterije mogu zadržati na dlačicama

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare