Lepota žene

Ima ih tri i ne zna se koja je gora: Katastrofalne greške koje pravimo prilikom šminkanja

Druga greška je izbor pogrešne boje rumenila. Previše svetle boje nisu pogodne za svakodnevni izgled.

Četvrtak, 16.03.2023.

11:59

Izvor: 24sedam.rs/Z.A.S.

Ima ih tri i ne zna se koja je gora: Katastrofalne greške koje pravimo prilikom šminkanja
Foto: AlikeYoushutterstock

Podeli:

Žene obožavaju da se šminkaju. Iako šminka mnogima uopšte nije potrebna, ipak, većina njih ne može da zamisli da izađe iz kuće, a da prethodno ne nanese šminku.

I, zaista, šminka nas često osveži, a uglavnom sakrije i nedostatke u izgledu. Međutim, ukoliko imate običaj da prilikom šminkanja pravite određene greške, to može loše da izgleda.

Šminkeri objašnjavaju koje greške su neoprostive i šta bi trebalo da radite da biste uvek izgledali sveže i mladoliko.

Mat puder

Kako starimo, koža gubi elastičnost i proizvodi manje ulja, kaže šminkerka Mendi Brajs. Korišćenje guste podloge sa mat završnom obradom samo će istaći bore. Umesto toga, specijalista je savetovao korišćenje kreme ili seruma hidratantnog sastava. Još jedan važan korak u šminkanju je priprema kože za nanošenje podloge: potrebno je da lice dobro očistite i hidrirate ga kremom.

Previše rumenila

Prejako rumenilo na obrazima učiniće šminku neprirodnom i vulgarnom, upozorila je šminkerka Meri Vinkenverder. Treba ga nanositi mekanom četkom, kao što je kabuki. Da biste to izbegli obavezno otresite višak rumenila sa četkice. Druga greška je izbor pogrešne boje rumenila. Previše svetle boje nisu pogodne za svakodnevni izgled.

Ajlajner na donjem kapku

Nepravilna upotreba ajlajnera može da naglasi tamne podočnjake i bore. Vizažistkinja Viktorija Dipjetro savetovala je da se ajlajner ne stavlja na donji kapak ispod trepavica. Neophodno je ocrtati samo konturu gornjeg kapka i ugla oka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare