Lepota žene

Metoda šminkanja 2.4.2 postala viralna: Brza je i jednostavna, spas kad nemate vremena VIDEO

Nekome je šminkanje rutina koju obavlja za nekoliko minuta, a nekome pravo mučenje na koje će utrošiti i sat vremena kako bi sve bilo na svom mestu. Da ne pominjemo stavljanje ajlajnera, koje pojedinima uspeva tek iz petog pokušaja, i to samo jedna "obična" linija. Taman se odlučite proizvod u moru različitih na tržištu, a onda se još mučite i da ga nanesete...

Petak, 29.09.2023.

11:24

Izvor: Super žena

Metoda šminkanja 2.4.2 postala viralna: Brza je i jednostavna, spas kad nemate vremena VIDEO
Foto: Anna Demianenko/Shutterstock

Podeli:

Ukoliko ste se prepoznali u gore ispisanim redovima, pred vama je idealan tekst, jer ćemo objasniti kakvu tehniku nude ljubiteljke šminkanja na Tiktoku, takozvanu "2.4.2" tehniku.

Video-snimak je pogledalo više od 11 miliona korisnika, a poenta je u minimalnoj rutini šminkanja za savršeni izgled, naročito kada žurite. Mnoge žene jesu, pa dajte i vi šansu ovoj tehnici.

"2.4.2", šta to znači?

Jednostavno rečeno, svaki broj odgovara broju proizvoda koji se koriste na licu. To znači: 2 proizvoda za oči, 4 za ten i na kraju, 2 za usne. Ovom metodom zapravo ograničavate sami sebe na tačno potreban broj proizvoda, a pritom sebi omogućavate prirodan i lep izgled. Jer, kako se čini, najviše vremena gubimo upravo na dodavanje novih proizvoda, ali i na donošenje odluka, navodi Gloria.hr.

Stručnjaci sa Tiktoka preporučuju da izbor proizvoda prilagodite svojim željama. Za oči tako možete, recimo, da koristite maskaru i senku za oči ili ajlajner. Za ten možete započeti s podlogom za ten, zatim dodati korektor, rumenilo ili matirajući puder, sve u zavisnosti s vašim potrebama. Na kraju, završite make-up look olovkom za usne i ružem za usne. I to je to.

Napokon minimalizam

S novom metodom šminkanja čini se da su dani "teške šminke" definitivno iza nas i da svet lepote kreće u novom smeru, onom prirodnijem. Ovi trendovi aktuelni su na društvenim mrežama već nekoliko godina, a minimalizmom su opsednute brojne lepotice, među kojima Hejli Biber, pa čak i Kim Kardašijan, koja više ne izgleda isto. S ovom metodom nema više potrebe za milion "detalja". Izgleda da je sadašnji trend vratiti se osnovama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare