Lepota žene

Podočnjake možete da prekrijete u potpunosti – samo pratite ove korake

Isprobajte savete poznate šminkerke.

Sreda, 27.12.2023.

14:38

Izvor: Novosti

Default images
Foto: BLACKDAY/Shutterstock

Podeli:

Za žene posle tridesete korektor je obavezan deo šminke, ali je važna i tehnika kojom se nanosi jer se nepravilnim korišćenjem postiže sasvim suprotan efekat. Umesto da podočnjake prikrijete, desiće se da se još više vide! Na društvenim mrežama postoje brojni video-snimci na osnovu kojih lako, korak po korak možete da isprobate načine za kamufliranje otoka i tamnih kolutova ispod očiju. Prenosimo tri:

1. Šminkerka Seren Lakis na svom TikTok profilu korektorom akcentuje predeo ispod uglova očiji, a potom sunđerom za šminkanje ili četkicom pažljivo razmazuje.

Ona kaže da se na ovaj neobičan način pravi savršena baza za ostatak šminke, a oči bez tamne regije izgledaju krupnije i sjajnije.

2. Glavno pravilo kad se nanosi korektor jeste da se on nanosi posle pudera, i to ne u obliku obrnutog trougla, već nekoliko tačkica ili crtica različite boje. Ovako ćete prikriti i tamne krugove na podočnjacima, a vizuelno ćete "podići" lice i pažnju usmeriti prema očima.

3. Duž ivice podočnjaka nanesite nekoliko tačkica korektora u nijansi svoje kože (ili jedan u nijanski vašg tena, a drugi svetliji), a onda nežno jagodicom domalog prsta utapkajte u kožu. Ovaj prst, kažu, mozak najslabije kontroliše, pa je njegov dodir ili pritisak na kožu dok nanosite korektor i najnežniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare