Lepota žene

Žene prave grešku kad biraju tečni puder: Savet slavne šminkerke je zlata vredan

Mnogo puta ste videli da žene na društvenim mrežama testiraju tečni puder tako što ga nanose na ruku, trudeći se da odaberu pravu nijansu za sebe, ali da li je to ispravno?

Četvrtak, 25.01.2024.

18:40

Izvor: Lepa i sreæna

Žene prave grešku kad biraju tečni puder: Savet slavne šminkerke je zlata vredan
Foto: New Africa/Shutterstock

Podeli:

Priznajemo da nije uvek lako odlučiti se za novi puder i da pronalaženje pravog pudera može potrajati i godinama, pa evo nekih saveta stručnjaka kako da olakšate traganje.

Poznata šminkerka Bobi Braun, koja je napravila biznis kraljevstvo zahvaljujući upravo proizvodima za šminkanje, tvrdi da se isprobavanjem pudera na ruci pravi velika greška.

"Kad ja napravim nekoliko linija na podlaktici, ja time samo hoću da pokažem razliku u bojama", kaže ona i dodaje: "To radim samo da bih bolje obučila žene kako da naprave izbor. Ali pravi način je da stavite malo pudera na lice i ja obično to uradim sa strane, na obrazu. Pritom, morate i da obezbedite dobro osvetljenje. Za mene, to je isključivo dnevno svetlo. Kad povučete crtu puderom koji odgovara vašoj koži, ona će doslovno da nestane pred vašim očima".

Svaka žena zna da nije nimalo lako odlučiti se dok stojite u parfimeriji s kesama iz šopinga i pokušavate pronaći pravu nijansu. Rešenje je da priđete blizu izloga i nađete neki tračak dnevnog svetla.

"Dva puta testirajte ako je potrebno. Kod nekih žena je boja kože na čelu drugačija, a druge imaju tamnija područja oko usana. Tu su moguće različite intervencije. Za čelo biste mogli da izmešate dve nijanse, a oko usana možete da stavite i malo svetliji puder", kaže Bobi Braun.

"Ako vam je koža suvlja, obavezno prvo nanesite hidratantnu kremu, a ako je masnija, možete i odmah da nanesete tečni puder. Samo imajte na umu da nijedno uniformno rešenje nije za svakoga i da slobodno možete eksperimentisati dok ne nađete odgovarajući recept", poručuje ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare