Lepota žene

Važan korak pre nanošenja korektora na podočnjake da biste ih sakrili

Da bi bili manje vidljivi, potrebno je da znate ove važne stvari oko nanošenja korektora.

Sreda, 07.02.2024.

09:36

Izvor: Novosti

Važan korak pre nanošenja korektora na podočnjake da biste ih sakrili
Foto: Albina Gavrilovic/Shutterstock

Podeli:

Podočnjaci su prirodno tamniji od ostatka lica jer je koža u ovom predelu tanja sa puno krvnih sudova. Osim toga, to je najosetljiviji deo našeg lica, zbog čega je podložan nadutosti.

Kada tražite brzo rešenje za njihovo otklanjanje, šminka se pokazala kao najbolja. Ovde je važno da je nanesete ispravno, kako vaši podočnjaci ne bi postali još vidljiviji.

Pripremite kožu

Šminka sa dobrim osnovama. Kada je reč o podičnjacima, misli se na hidratantnu kremu. Suva koža će izgledati umorno bez obzira na to koliko korektora nanesete na nju. Nanesite kap kreme za ispod očiju na vrh domalog prsta (koji ima najlakši dodir) i lagano je utapkajte duž područja ispod očiju, počevši od unutrašnjeg ugla prema spolja. Ponovite sa drugim okom.

Tamni krugovi koji ispravljaju boju

Podočnjaci su često praćeni hiperpigmentacijom zbog nakupljanja krvi u tom području, koja može izgledati ljubičaste ili plave boje. Za razliku od korišćenja običnog korektora, korišćenje nijanse za korekciju boje će u suštini neutralisati bilo koju nesavršenost koju želite da sakrijete. Koristite komplementarne boje (koje su suprotne na krugu boja) da ponište jedna drugu. To znači da, kada je u pitanju ispravljanje dosadnih podočnjaka, trebalo bi da posegnete za sunčanim bojama, poput breskve, žute i narandžaste.

Konturne vrećice ispod očiju

Izaberite korektor koji je dve do tri nijanse svetliji od vaše kože, ali nanesite ga samo na delovima gde se vide sami podočnjaci.

Puder za setovanje (opciono)


Ako imate suvu kožu, možete preskočiti ovaj korak. Pošto su podočnjaci često teksturirani, deo cilja njihovog prikrivanja je minimiziranje teksture i lažniji izgled. Koristite četkicu ili sunđer da ga "utisnete" u kožu kako biste sprečili pojavu borica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare