Šokantna drama i dalje traje: Oduzimaju im dete

Budući roditelji se i dalje skrivaju od nadležnih organa u Britaniji.

Ponedeljak, 30.03.2015.

12:53

Izvor: Super žena

Default images
printscreen

Podeli:

I nakon pisanja svih svetskih medija o Keri i Mark Mekdugal kojima država Britanija hoće da oduzme i treće dete, situacija za ove buduće roditelje se za sada nije promenila.

Keri i Mark Mekdugal čekaju treće dete, dečaka, koje će im britanska služba oduzeti jer majka ne zna pravopis. Već su im uzeli dvoje dece.

Keri ima poteškoće u govoru i zbog toga je socijalne službe smatraju “glupom”, pišu strani mediji. Iz ovih ustanova tvrde da je sigurnost dece uz nju ugrožena, uz objašnjenje da majka nije sposobna da odgaja svoju decu.

Prva dva sina Šon (5) Vilijam (3), nadležne službe već su oduzele i smestile u hraniteljske porodice. Mark i Keri, kojima sada ponovo preti opasnost da budu razdvojeni od dece, pobegli su i skrivaju se od socijalnih radnika.

“Socijalni radnici misle da nisam u stanju da volim svoju decu i brinem o njima zato što ne znam pravopis. Ne mogu da opišem kako se osećam kada znam da su moja deca na nekom drugom mestu i da su nesrećna. Moram da verujem u to da ćemo ih vratiti”, priča Keri.

Poteškoće u govoru ima jer je rođena sa anomalijom nepca. Zbog toga do šeste godine nije mogla normalno da priča. Ima poteškoće u komunikaciji, čitanju i pisanju.

“Dala sam sve od sebe da budem dobra majka. Nikada nisam pušila, pila ili koristila drogu. Oni su uvek bili čisti, siti, srećni dečaci. Izgleda da to nije bilo dovoljno. Osećala sam se kao da sam ih izneverila. Sada žele da mi oduzmu i treće dete jer me smatraju glupom”

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.