Ovo su greške koje pravite prilikom čupanja obrva

Ne uzimajte pincetu u ruke dok ovo ne pročitate, sigurno pravite bar jednu od ovih grešaka prilikom sređivanja vaših obrva.

Sreda, 07.01.2015.

15:41

Izvor: Novosti

Default images

Podeli:

Preterano čupanje

Dnevno čupanje obrva praktikuje veliki broj žena, ali stručnjaci upozoravaju da je to loša praksa.

Idealno bi bilo čupati obrve jednom u tri nedelje. Na taj način, dlačice koje mogu imati različitu brzinu rasta imaju dovoljno vremena da porastu, što će obrve učiniti ujednačenim.

Korištenje stare pincete

Ukoliko dlaka klizi kroz pincetu ili ukoliko se “borite” kako biste iščupali dlake, vreme je da uložite u novi alat.

I, pincetu obavezno održavajte: čistite je alkoholom nakon svake upotrebe kako biste sprečili razvoj bakterija na njoj.

Preterano čupanje sa strana

Kako bi izbegle pojavu “srastanja” obrva, neke žene imaju tendenciju da preterano čupaju deo između obrva. Veći razmak između očiju čini nos većim i oči previše razmaknutim. Početak obrve trebalo bi da bude u ravni sa korenom nosa, a ne sa spoljašnjom ivicom nozdrve.

Nemojte preterivati ni kada je reč o kraju obrva

Da biste znali gde obrva završava, zamislite dijagonalnu liniju od ugla nosa do spoljašnjeg ugla oka. Možete koristiti olovku kao vizuelni vodič.

Prevelik luk

Pronađite prirodni luk traženjem najviše tačke vaše obrve, što je obično oko dve trećine od sredine unutrašnjosti obrve. Čupajte ispod obrve kako biste stvorili efekat podignute obrve.

Zaboravljate vrh

Čupanje ispod obrve može da stvori efekat podignute obrve, ali nemojte zaboraviti ni vrh. Na delu iznad obrve ne bi trebalo da bude “zalutalih” dlačica, jer one imaju tendenciju da tamo budu primetnije.

Preterano korišćenje olovke

Uz pomoć samo par nežnih pokreta olovkom za obrve možete od običnih da napravite predivne i definisane obrve. Izaberite olovku koja je za nijansu svetlija od boje vaših obrva. Previše tamne obrve izgledaju previše oštro i izveštačeno. Poenta je da osenčite obrve, a ne da ih nacrtate.

Čupanje voskom kada koristite kreme koje sadrže retinoide

Kreme sa retinoidima obično su anti-age kreme koje poboljšavaju proizvodnju kolagena i ubrzavaju proces obnavljanja ćelija kože. Isto tako, one mogu da naprave “haos” na koži, ukoliko obrve čupate voskom.

Retinoidi kožu čine ekstra osetljivom i tankom, a čupanje obrva voskom (u ovakvoj situaciji) može da bude izuzetno bolno i utiče na pojavu iritacije.

Ako koristite kreme sa ovim sastojkom, držite se pincete prilikom čupanja obrva.

Izvor: novosti.rs

Foto: Zoe/Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare