Žena iskreno progovorila o majčinstvu, izazvala lavinu komentara: "To moja najveća greška"

Majčinstvo se često opisuje kao jedna od najvećih životnih radosti, ali i najvećih izazova. To je jedinstveno iskustvo koje svaka majka doživljava drugačije, ali realnost je nažalost, takva da se neke majke ne mogu u potpunosti snaći u svojoj novoj ulozi.

Utorak, 25.10.2022.

09:14

Izvor: index.hr

Žena iskreno progovorila o majčinstvu, izazvala lavinu komentara:
Foto: Lopolo/Shutterstock

Podeli:

Tako je jedna novopečena majka, koje je htela da ostane anonimna, podelila iskustvo o svojim prvim danima majčinstva, piše Mirror.

"Imati dete. Ja to mrzim, uopšte nemam svoj život. Moj život svaki dan izgleda isto - buđenje u 6.00, odlazak na posao, završavanje obaveza, odlazak po dete u jaslice, pokušaji da je zabavim, kupanje. Zatim uspavljivanje koje traje satima, udaranje po glavi, čupanje za kosu. Ostane mi možda tek 45 minuta za sebe, ali ne. Tada moram da obavim kućne poslove", počela je mama, pa nastavila:

"Beba se budi. Moram da je uspavam. Dva sata spavanja, opet se budi. Potrošim još toliko vremena da bih je ponovno uspavala. Opet se budi, pokušavam opet da je uspavam i tek kada mi to uspe, došlo je jutro. Osećam se kao zombi, a sve to radim ponovo, ispočetka. Žao mi je i deteta, ali ja ovo više ne mogu. Rađanje dece bila je najgora greška u mom životu", bila je iskrena.

Iako su je neki od roditelja odmah osudili i napali zbog izjave, ipak su prevladali komentari onih koji su joj dali savete i reči ohrabrenja, u nadi da će joj pomoći.

"Molim vas, zatražite pomoć, počnite sa svojim doktorom. I ja sam se na početku osećala ovako, na kraju se ispostavilo da sam imala postporođajnu depresiju, volela bih da sam potražila pomoć na vreme'', komentarisala je jedna majka. Na njen komentar se nadovezala još jedna majka.

''Teško je. Stvarno je teško. Volela bih da su ljudi malo otvoreniji i iskreniji o tome koliko je zapravo teško roditeljima, pogotovo majkama. Ali želim da vam kažem da neće uvek biti ovako. Spavanje će s vremenom postati lakše, čupanje kose pretvoriće se u slatko čavrljanje pre spavanja, a sve ono što vas sada muči, uskoro će biti davna prošlost", zaključila je majka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.