Uređenje doma

Dajte lični pečat iznajmljenom stanu

Čak i kada ne živite u svojoj kući, detaljima možete da učinite prostor lepšim. Svakako se ne isplati ulagati u tuđe, što ne znači da ne možete da kreativnim sitnicama život učinite udobnijim.

Petak, 22.01.2016.

13:35

Izvor: Novosti

Dajte lični pečat iznajmljenom stanu
foto: Thinkstock

Podeli:

Uređivanje iznajmljenog prostora često predstavlja pravi problem jer biste želeli da se osećate kao kod kuće, ali je pitanje koliko ćete se tu zadržati i da se isplati ulagati u tuđe. Međutim, ima načina da unesete svoj pečat a da ne morate da za svaku sitnicu pitate vlasnike za dozvolu. To svakako morate da uradite ukoliko planirate da, na primer krečite ili postavljate nove ormariće.

Naš savet je da se pridržavajte jednog stila i koristite sličnu paletu boja u svim prostorijama jer na taj način lakše možete da premeštate nameštaj iz jedne prostorije u drugu. Tako, na primer, fotelju koja vam je trenutno u spavaćoj sobi lako možete da uklopite u dnevnu sobu u nekom budućem stanu.

Velika slika na zidu uneće boje u prostoriju bez potrebe da stavljate tapete ili krečite. Uložite u delo koje će biti efektno, a koje će vam valjati i kada se eventualno preselite. Ako je veća slika preveliki izdatak, sličan efekat možete postići sa samo jednom rolnom tapeta zalepljenom na sredini zida tako da imitira sliku ili uramite tapete.

Dekorativne jastučnice su sjajan način da unesete vedrinu u prostor, a najzgodnije je što nisu skupe, pa se mogu vrlo lako menjati, ali i reorganizovati i premeštati iz sobe u sobu.

Tepih upečatljivog dezena je još jedan način da osvežite prostoriju bez trajnih promena. Šarene staze će obogatiti svaki hodnik, nisu skupe a vrlo lako ih je saviti i premestiti.

Svoja umetnička dela možete izložiti i bez kucanja eksera. Možete ih pričvrstiti za zid trakom koja je lepljiva sa obe strane i okačiti crteže, fotografije, razglednice. Ako vašem stanodavcu ne smeta nekoliko ukucanih eksera, možete da napravite kreativnu i jeftinu galeriju od podmetača za papir.

Veliko uzglavlje može biti upečatljiv element u spavaćoj sobi. Daće visinu nameštaju, popuniti i dekorisati zid. Potražite uzglavlja koja se mogu kupiti zasebno i namontirati na vaš krevet. Umesto tradicionalnih, možete upotrebiti i interesantna alternativna uzglavlja, kao što su stara vrata, žaluzine ili palete.

Veliko ogledalo naslonjeno na zid proširiće prostor, uneti više svetla i to bez potrebe da se kači. Za upečatljiviji efekat ofarbajte ram u metalik boju. Može vam poslužiti čak i kao kreativno uzglavlje za krevet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare