Uređenje doma

Guru iz Tokija poručuje: "Sredite orman, sredite život"

Japanci su poznati po svojoj organizovanosti, redu i čistoći. Marie Kondo, guru za čišćenje iz Tokija, donosi nam savete kako da sredimo život, počevši od raspremanja ormara...

Petak, 26.02.2016.

15:35

Izvor: lovesensa

Guru iz Tokija poručuje:
foto: screenshot

Podeli:

Marie Kondo je autorka priručnika pod nazivom ''The life changing magic of tidying up'' i ''Spark joy'' koji su za kratko vreme dostigli milionski tiraž. U knjigama objašnjava kako se osloboditi masovnog skupljanja garderobe i kućnih ukrasa i sitnica, ali i kako organizovati ono što odlučite da zadržite.

''Još kada sam imala pet godina zainteresovala sam se za sređivanje. Čak mi je i diplomski na fakultetu bio o tome. Već sa 19 počela sam da se bavim konsultantskim poslom'', kaže Marie.

Prirodne alternative umesto deterdženta za pranje veša: kako napraviti domaći prašak od sode bikarbone i eteričnog ulja...

U svojim knjigama Marie ohrabruje čitaoce da svu svoju garderobu stave na gomilu, dobro pregledaju stvar po stvar i zadrže samo ono što kod njih izaziva osećaj radosti. Ali ni bacanje ne ide na brzinu!

Kao vrlo važnu stavku, ekspert Marie izdvaja iskazivanje zahvalnosti stvarima koje odbacujete zbog toga što su vas toliko vremena dobro služile.

''Sve je u pronalaženju ravnoteže između vas i vaših stvari'', poručuje autorka Mari metode sređivanja. Čini se da je čišćenje doma postalo novi način da očistite i svoje telo.

Neke od praktičnih saveta ove Japanke možete pogledati na sledećim snimcima:

Izvor: Lovesensa

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare