Uređenje doma

Da buket duže traje

Pre nego što cvet stavite u vazu, dobro je operite, jer je ona izvor bakterija koje u startu skraćuju život vašoj ruži ili gerberu. Važno je da sipate vodu koja ima sobnu temperaturu.

Utorak, 08.03.2016.

13:34

Izvor: Novosti

Da buket duže traje
foto: Thinkstock

Podeli:

Niste još stigli da uživate u njegovom mirisu i lepoti, a cveće u vazi je već uvenulo? Umesto da okrivite prodavca i biljku, probajte da sledećeg puta predupredite situaciju.

Pre nego što cvet stavite u vazu, dobro je operite, jer je ona izvor bakterija koje u startu skraćuju život vašoj ruži ili gerberu. Važno je da sipate vodu koja ima sobnu temperaturu, a ne onu koja je direktno iscurila iz slavine, zato što biljke to ne vole. Cvećari preporučuju da stabljiku zasečete dijagonalno, kako bi se povećala površina sa koje uzima tečnost, a da krajnje donje listove isečete i bacite.

Kada sve to uradite, pažljivo izaberite mesto na koje ćete staviti vazu, jer cveće ne voli ni mrak ni direktnu izloženost suncu. Da bi što duže mirisalo i živelo, promenite mu vodu svakog dana i sipajte u nju kašičicu šećera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare