Uređenje doma

Najpopularnije trendove u uređenju doma trebalo bi izbegavati - dizajneri objasnili i koje

Kao i u svetu mode, tako i u svetu enterijera - neke trendove bi ipak trebalo da zaobiđemo.

Petak, 03.06.2022.

14:51

Izvor: superžena

Najpopularnije trendove u uređenju doma trebalo bi izbegavati - dizajneri objasnili i koje
Foto: Antoha713/Shutterstock

Podeli:

Beli dizajn

Možda izgleda lepo na prvi pogled, ali dizajneri nisu za ovo rešenje. Nekada popularan beli nameštaj daje utisak čistog i sofisticiranog stila, ali sada ga zamenjuju topliji, neutralni tonovi.

"Umesto bele, ljude sada više privlače meke, toplije, neutralne palete boja i udobniji komadi. Ta hladna, bela estetika može na neki način da izgleda sterilno, dok mekši, neutralni tonovi izgledaju privlačnije za naše unutrašnje prostore", ističe dizajner enterijera, Nina Takeš za Insajder.

Otvoren koncept

Veliki prostori koji objedinjuju nekoliko prostorija bez zidova bili su izuzetno popularni. Međutim, dizajneri kažu da bi ipak bilo dobro da se ne vraćamo ovom stilu. Smatraju da ovom planu kuće nedostaje funkcionalnost i da je upotreba prostora na ovakav način neproduktivna.

Minimalizam

Minimalizam je nekoliko godina bio na ceni, ali ipak se sada ističe da bi enterijeru trebalo uneti više individualizma.

"Minimalizam koji je nekada bio moderan, bledi. Umesto toga, pokušajte da kombinujete različite trendove dizajna kako biste stvorili jedinstveniji i zanimljiviji stil za svoj dom", rekao je dizajner enterijera Donifan Mur, prenosi The Sun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare