Uređenje doma

Ove boje treba izbegavati u uređenju doma

Prema nedavnom istraživanju prodavača boja The Paint Sheda, gotovo četiri od deset osoba ponudilo bi manje za kuću za koju su bili zainteresirani samo zbog boje zidova, a gotovo jedan od pet potpuno bi odustao od davanja ponude.

Subota, 27.08.2022.

10:27

Izvor: Vecernji

Ove boje treba izbegavati u uređenju doma
Foto: Stokkete/shutterstock

Podeli:

Ulepšavanje Wnterijera kuće ili stana svežom bojom često se preporučuje pre stavljanja nekretnine na tržište.

Ipak, dok će se određene boje verovatno svideti potencijalnim kupcima i ubrzati prodaju, postoje neke koje će verovatno odbiti kupce.

Kako piše Express, stručnjak za nekretnine Tajo Oguntonade, tvrdi da je vrlo lako promeniti boju sobe, a prvi utisak je izrazito važan. Iz tog razloga, otkrio je koje boje biste u uređenju interijera trebalo izbegavati, a koje su poželjne.

Svetlo ružičasta

Prema stručnjacima, ova boja treba da se izbegava. Zauzima prvo mesto kao najnepoželjnija boja za dom u istraživanju The Paint Sheda, ali osim nje, nijanse koje takođe nisu poželjne su jarko roze. Stručnjak kaže da, osim ako prostorija nije izuzetno dobro uređena, takva boja će odbiti ljude.

Citrusno zelena

Dok su nežne, umirujuće nijanse zelene trenutno superpopularne u trendovima enterijera, čini se da je limeta zelena manje popularna, i nalazi se na četvrtom mestu popisa najmanje omiljenih.

Žuta


Neonsko žuta zauzima treće mesto na spisku najmanje omiljenih boja u istraživanju, dok je limun žuta na devetom mestu. Stručnjak kaže da, iako žuta asocira na srećan ton, najsvetliji ton može da bude ipak previše u vašem domu. Savetuje da se radije odlučite za blaže tonove žute boje, kao što su oker ili senf, koje će pružiti ublaženu verziju vesele palete.

Crna

Iako potpuno crne sobe mogu da izgledaju elegantno, crna je svakako boja koja se neće svideti baš svakome i izazvaće snažnu reakciju. Nalazi se na osmom mestu najmanje omiljenih boja, a imati je u dnevnoj sobi veliki je rizik. Stručnjak je obasnio da osim jako svetlih boja, treba izbegavati i jako tamne boje jer one mogu vizualno da smanje i zatvore dom, a mnogi ljudi kada kupuju kuću ili stan žele upravo - veći i otvoreni prostor.

Koje boje su poželjne?

Neke boje kvare utisak doma, ali neke mogu da dodaju vrednost nekretnini. Stručnjak tvrdi da neutralni tonovi mogu da nateraju kupce da razmišljaju o kući kao o praznom platnu, i to im daje mogućnost razmišljanja o tome kako će se uklopiti u dom. Savetuje da se držite bele boje i nežnih bež nijansi, jer je to najbolji način da budete sigurni da potencijalnog kupca neće odbiti boja zidova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare