Uređenje doma

Ova tri saveta garantovano će uštedeti vreme prilikom čišćenja

Društvene mreže su se pokazale kao veoma zanimljiva baza saveta koje dele ljudi iz celog sveta, posebno kada govorimo o trikovima koji se odnosne na čišćenje naših domova. Saznajte tri vredna saveta, primenite ih i uživajte u vremenu koje ste uštedeli.

Petak, 25.11.2022.

12:47

Izvor: B92

Ova tri saveta garantovano će uštedeti vreme prilikom čišćenja
Foto: Just Life/shutterstock

Podeli:

1. Gel za toalet kao sredstvo za osvežavanje vazduha

Ukoliko ste redovni korisnik gela koji vašu wc šolju čini svežom i čistom možda ste se nekada zapitali da li bi ovo sredstvo moglo da ima još neku interesantu primenu. Savet koji nam nudi jedna korisnica društvene mreže TikTok je da aplcirate ovaj gel na nekoliko unapred strateški odabranih pozicija na unutrašnosti poklopca kante za otpatke koja vam stoji u kuhinji. Na ovaj način ćete se rešiti neprijatnog mirisa koji dolazi iz kante kada je otvorite da biste u nju odložili đubre.

2. Aluminijumska folija u mašini za pranje sudova

Blistav pribor za jelo tokom obroka nudi poseban ugođaj, ali ponekad je neizvodljivo ukloniti sitne fleke koje na priboru ostaju zbog kamenca koji se nalazi u vodi u kojoj ga peremo. Ipak, izgleda da rešenje za ovaj problem ipak postoji. Sve što vam je potrebno jeste komad aluminijumske folije i mašina za pranje sudova. Napraviti malu loptu od aluminijumske folije i smestite je u pregradu mašine za pranje sudova tik uz pribor za jelo. Nakon pranja vaše kašike, noževi, viljuške i male kašike za dezert će zasijati starim sjajem, a sve to uz pomoć ove originalne ideje za čiju primenu vam nije bilo potrebno mnogo vremena.

3. Električna četka za čišćenje

Kada govorimo o uređajima koji vam maksimalno pomažu da uštedite vreme prilikom čišćenja doma apsolutno je nemoguće da ne pomenemo ovaj magičan izum. Električna četka za čišćenje će vam omogućiti da na što lakši način doprete do površina koje su drugim sličnim sredstvima i uređajima nedostupne, a sjajna vest je što prilikom upotrebe ove četke možete koristi i mnoga efektna sredstva za čišćenje, ispiranje i glancanje površina. Korisnica društvene mreže TikTok je koristila ovaj uređaj za pranje pločica u kupatilu, a vi je možete koristiti i za bilo koju površinu poput pločica u kuhinji ali i podova u vašoj kući. Saznajemo da je vreme utrošeno za pranje površina na ovaj način duplo manje od vremena koje je neophodno utrošiti na neki drugi način.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare