Uređenje doma

Jedan sastojak, nimalo truda: Ovo je sve što vam treba da očistite celu kuhinju

Kuhinja je najprljaviji deo svakog, pa i najčistijeg domaćinstva, a higijenu ove prostorije možete održavati na vrlo jednostavan način

Ponedeljak, 21.08.2023.

21:09

Izvor: Glossy.rs

Jedan sastojak, nimalo truda: Ovo je sve što vam treba da očistite celu kuhinju
Foto: Dmytro Zinkevych/Shutterstock

Podeli:

Iako biste "na prvu loptu" pomislili da je kupatilo najprljavije mesto u svakom domu, zapravo je to – kuhinja.

Ostaci hrane privlače bakterije i vrlo su pogodna površina za njihovo razmnožavanje, kao i za stvaranje buđi, a i naučnici kažu da je vrlo važno voditi računa o higijeni ove prostorije jer su rizici ogromni.

"Imate odvod, imate radne površine, frižider, uređaje... i svi su kontaminirani ostacima", ističe za Tech Insider mikrobiolog dr Filip Tijerno s Medicinske škole Univerziteta u Njujorku, koji dodaje da je prema njegovom iskustvu najprljaviji predmet u najprljavijoj prostoriji kuhinjski sunđer.

Kako biste pravilno održavali higijenu svih površina u kuhinji, veoma je važno da pronađete idealna sredstva za čišćenje, a malo je poznato da za to možete iskoristiti jedan jedini predmet.

U pitanju je tableta za mašinsko pranje sudova.

Ona je, naime, puna koncentrisanog deterdženta, specijalizovana za odmašćivanje i uklanjanje najupornije prljavštine, zahvaljujući čemu ne mora da se koristi samo prilikom pranja posuđa u sudomašini. Ukoliko je rastopite, možete upotrebiti ovu tabletu kao sredstvo za čišćenje s višestrukom primenom.

Sve što je potrebno jeste da napunite veliku činiju vrelom vodom i ubacite tabletu u nju. Trebalo bi da odstoji dok se tableta ne rastopi, pa da umočite neabrazivni sunđer i time prebrišete sve što želite: radnu površinu, aspirator, pločice, kuhinjske elemente, sudoperu, kuhinjske uređaje...

Umesto činije, možete zapušiti i vrućom vodom napuniti sudoperu i ostaviti tabletu da se otapa u njoj, a nakon što završite s poslom, dobro prebrišite sudoperu i lepo je isperite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare