Uređenje doma

Ovih 5 boja izbegavajte za kuhinjske elemente – tamo im nije mesto

Bela boja se sve više ostavlja po strani kada je u pitanju izbor kuhinje i opremanje kuhinjskim elementima, iako je dugo, dugo bila u trendu.

Ponedeljak, 29.01.2024.

11:50

Izvor: Novosti

Ovih 5 boja izbegavajte za kuhinjske elemente – tamo im nije mesto
Foto: brizmaker/Shutterstock

Podeli:

Sada su sve zastupljenije boje, međutim, ispostavilo se da nisu sve boje kuhinjskih elemenata jednake. Iako svakako vidimo priliv divnih, neočekivanih nijansi koje ulaze u kuhinju, dizajneri enterijera se i dalje slažu da je neke nijanse bolje koristiti u drugoj prostoriji doma, piše The Spruce.

Braon

Braon nijanse mogu učiniti da se u kuhinji oseća neprijatno i neprivlačno. Često kuhinja može izgledati zastarelo i ustajalo ako nije uparena s pravim komplementarnim bojama. Međutim, ako volite braon boju i ne možete da zamislite kuhinju bez nje, dizajneri se slažu da se odlučite za svetliju nijansu, kao što su topli hrast, tamnosmeđa ili badem boja.

Siva

Siva je jedna od boja za koju se dizajneri slažu da bi trebalo izbegavati kada je reč o kuhinjskom prostoru. Ističu da često nijanse sive mogu izgledati hladno pored uređaja od nerđajućeg čelika.

Roze i ljubičasta

One prema dizajnerima jednostavno ne pripadaju kuhinjskim ormarićima. Ukoliko biste jako želeli da se baš neka od nijanse roze nađe u kuhinji, dizajneri savetuju da to bude svetlija i neutralnija nijansa.

Žuta

Iako je sunčeva žuta lepa i vesela, možda nije najbolja opcija za vašu kuhinju s obzirom na to da ovoj prostoriji možda nedostaje kvadratura.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare