Uređenje doma

Napravite ovaj čudotvorni rastvor i biljke će bujati kao lude pred vašim očima

Ovaj rastvor je toliko moćan da ga nazivaju i infuzijom za biljke.

Nedelja, 25.02.2024.

10:38

Izvor: superžena

Napravite ovaj čudotvorni rastvor i biljke će bujati kao lude pred vašim očima
Foto: Dragana Gordic/Shutterstock

Podeli:

Nije tajna da biljke, posebno u fazi rasta, zahtevaju dodatnu negu, pre svega redovnu dohranu. Ipak, ako vidite da biljke posustaju posegnite za receptom od koga će odmah živnuti. Trik je u aspirinu.

Osim što se koristi u medicinske svrhe, aspirin može da poboljša i rast biljaka i pomogne im da se oporave. Ključ je u salicilnoj kiselini, jednom od sastojaka aspirina, koja pomaže u rastu biljaka. Ovaj sastojak napravljen je na osnovu salicilne kiseline koju sadrži i biljka vrba.

Aspirin je koristan za sve vrste biljaka, bilo da ih uzgajate u dvorištu ili u saksijama na balkonu. Sve što vam je potrebno za ovu „infuziju“ jedna je tableta aspirina i decilitar destilovane vode.

Izmrvite tabletu i ubacite u vodu, mešajte sve dok se ne otopi. Ovom mešavinom možete zalivati ili prskati biljke, jednom nedeljno za najbolje rezultate. Ova tečnost pozitivno će delovati na razvoj korena, omogućava cveću da bude raskošnije i bujnije, sprečava pojavu gljivica, a odlična je i za rezano cveće.

Na rezanom cveću isecite krajeve stabljika i potopite u vazu u kojoj ste rastvorili pola tablete aspirina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare