Uspešne žene

Napustila je siguran posao u tužilaštvu, sada veze ultrazvukove trudnica

Sada je jedina osoba u Srbiji koja veze ultrazvukove trudnica.

Utorak, 02.11.2021.

09:28

Izvor: B92

Napustila je siguran posao u tužilaštvu, sada veze ultrazvukove trudnica
Foto: Prt scr b92

Podeli:

Diplomirana pravnica Branislava Jankov iz Kikinde, nakon 10 meseci rada u Osnovnom javnom tužilaštvu u tom gradu, tokom trudnoće je shvatila da više nikada neće raditi ono što zaista ne voli, pa je tako zanimanje pravnice zamenila radom koncem i iglama i sada je jedina osoba u Srbiji koja veze ultrazvukove trudnica.

Kao trudnica, dok je nosila sina Aleksu, znala je da mora da sačuva uspomene za svoje dete. I tako se rodilo ovo - vezovi po motivima sa ultrazvuka.

"Kada sam videla ga sa ultrazvuka, znala sam da moram sačuvati, ali ne samo na papiru. Potražila sam način kako može da se sačuva snimak sa ultrazvuka, ali da bude trajno. Tako sam našla na Internetu da može da se sačuva u obliku veza i bilo mi je potrebno pola godine da nađem pravi način - metod, platno da to izgleda kako izgleda", kaže Branislava.

Od ranije je umela da veze, a mučninu koju su joj stvarali administracija i rad u struci, odbačeni su prvim unikatnim radom: "Ispunjava me više nego pređašnji posao", rekla je.

Nastavak priloga pogledajte u video-materijalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare