Uspešne žene

Amerikanka "uhvatila poslednji voz": Ko je najstarija žena u istoriji izbora za mis univerzuma?

R’Boni Gabrijel iz SAD proglašena je za mis univerzuma na takmičenju u lepoti, čiji je domaćin bio Nju Orleans.

Nedelja, 15.01.2023.

14:39

Autor: J.V.

Amerikanka
Foto: Profimedia

Podeli:

Podsetimo, učesnice iz 84 države borile su se za titulu najlepše. Do samog kraja ovog izbora nije se znalo koja će lepotica poneti titulu mis univerzuma, jer je svaka, na sebi svojstven način, zračila šarmom, ali i lepotom zemlje koju je predstavljala.

Ipak, mnogobrojni gledaoci širom sveta doneli su konačnu odluku da je R’Boni Gabrijel iz SAD dostojna krune mis univerzuma. Zanimljiva je i činjenica de devojka ima 28 godina, što je gornja granica za učešće na izboru lepote, te je imala jasnu poruku za organizatore.

"Volela bih da se starosna granica za učešće na ovom takmičenju poveća, jer imam 28 godina. A to je najstarije doba za takmičenje. Moj omiljeni citat je – ‘Ako ne sada, onda kada?’ Jer, kao žena, verujem da nas godine ne definišu. Nije sutra, nije juče – ali je sada. Vreme je sada", rekla je ona.

Inače, R’Boni Gabrijel je modna dizajnerka, model i instruktorka šivenja, a zvanje je stekla na univerzitetu "North Texas". Kako prenose strani mediji, ova Amerikanka dolazi iz velike porodice, te ima još četiri brata. Odmalena je volela modu i modne trendove, a želja joj je, ali i poslovni cilj, da transformiše načela modne industrije.

"Kao strastvena dizajnerka, koja šije od 13. godine života, koristim modu kao snagu koja čini dobra dela. U svojoj industriji smanjujem zagađenje kroz reciklirane materijale. Predajem časove šivenja ženama koje su preživele trgovine ljudima i nasilje u porodici. I to kažem zato što je toliko važno ulagati u druge, ulagati u našu zajednicu i koristiti svoj jedinstveni talenat da napravite razliku. Svi mi imamo nešto posebno, i kada zasadimo to seme (u) druge ljude u svom životu, mi ih transformišemo i koristimo to kao sredstvo za promene", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.