Uspešne žene

Krasi je nesvakidašnja lepota i diploma sa prestižnog fakulteta – sinoć je London zastao zbog nje

Lili Kol (35) pamtimo kao devojku neobične lepote koja je krasila naslovnu stranu Voga sa samo 16 godina.

Subota, 18.02.2023.

08:22

Autor: M. M.

Krasi je nesvakidašnja lepota i diploma sa prestižnog fakulteta – sinoć je London zastao zbog nje
Foto: Profimedia/PER BYLINE

Podeli:

Manekenka, glumica i voditeljka započela je svoju karijeru kao tinejdžerka i u svojoj impresivnoj karijeri, Lili je sarađivala sa mnogim prestižnim brendovima kao što je Šanel, Luj Viton, Žan Pol Gotje, Aleksandar Mekvin... Krasila je naslovne strane i editorijala spomenutog Voga, Ela, Harpers Bazara.

Takođe, nije zapostavila obrazovanje, te je na Kemridžu završila istoriju umetnosti.

Igrala je u filmovima y St Trinian's, The Imaginarium of Doctor Parnassus, There Be Dragons i drugim... Lili je i aktivista i podržava razne projekte koji se tiču ekologije, osnivač je Impossible.com, a takođe je i suvlasnik jedne londonske knjižare.

Manekenka ima ćerku koju je dobila sa preduzetnikom Kvameom Fereirom 2015. godine. U avgustu 2021. godine, Lili je izašla kao 'queer' i rekla je da želi da razbije "krute granice" seksualnosti.

Sinoć je prisustvovala Fashion Reimagined premiere u Londonu i na veoma jednostavan način, koristeći svedene odevne forme, pokazala je kako možemo da izgledamo elegantno i prefinjeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.