Veze i odnosi

Kad sultan od Bruneja udaje ćerku: Svečanosti trajale 9 dana, sve u znaku preteranog luksuza FOTO

Svadbene svečanosti trajale su devet dana, od 16. do 24. januara, a svetska javnost je o njima saznala uglavnom sa Instagram profila princezinog mlađeg brata, princa Abdula Matina.

Petak, 28.01.2022.

09:41

Izvor: RTS

Default images

Podeli:

Lepa princeza, koja je inače kapiten netbol reprezentacije Bruneja, započela je svadbene svečanosti ceremonijom neobičnog imena Madžlis Istiadat Membuka Gendang Jaga-Jaga.

To je kraljevska ceremonija na kojoj se uručuje miraz i par je zvanično veren. Mladoženjina porodica poklonila je nakit, dragulje, odeću i druge predmete koji se tradicionalno daruju u ovakvim prilikama. U čast mladenaca ispaljen je i 21 topovski plotun.

Verska ceremonija venčanja, nazvana akad nikah, održana je tri dana kasnije u džamiji Sultan Omar u glavnom gradu Bruneja.

Kraljevsko venčanje obavljeno je 23. januara, a naredne večeri i kraljevski banket. Princezin mlađi brat, 36-godišnji princ Abdul Matin, koji je i velika zvezda na društvenim mrežama sa više od dva miliona pratilaca, čestitao je mladencima i postavio fotografije sa venčanja na svom instagram profilu.

Fadzila Lubabul i Abdul Matin su deca iz drugog braka sultana Hasanala Bolkijaha, sa bivšom stjuardesom Marijam Abdul Aziz, od koje se razveo 2003. i sa kojom je dobio četvoro dece, od kojih je jedno preminulo.

75-godišnji sultan, jedan od najbogatijih ljudi na svetu, ima i šestoro dece iz prvog braka i još dvoje dece iz trećeg braka.

Princeza Fadzila je diplomirala na Kingston univerzitetu, i osim bavljenja sportom, ne eksponira se mnogo u javnosti.

Ni o njenom izabraniku ne zna se mnogo. Ono što se sa sigurnošću može pretpostaviti jeste da potiče iz veoma bogate porodice, a veridba je objavljena tek nedavno 31. decembra.

Mlada i mladoženja su tokom svadbenih svečanosti nosili ujednačene odevne kombinacije od belog i srebrnog brokata, ukrašene dijamantima. Princeza je sve upotpunila čipkastim pokrovom za glavu i dijamantskom tijarom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare