Veze i odnosi

Seks pet puta nedeljno i dve svađe mesečno – recept za srećnu vezu

Recept za savršen brak uključuje šest smislenih razgovora i tri duge šetnje svakog meseca, prema istraživanju.

Sreda, 09.02.2022.

11:27

Izvor: Mirror

Seks pet puta nedeljno i dve svađe mesečno – recept za srećnu vezu
Foto: NDAB CreativityShutterstock

Podeli:

Studija na 2000 odraslih osoba u srećnom braku u Velikoj Britaniji takođe pokazuje da imaju koristi od zajedničkog kratkog odmora dva puta godišnje, kao i od dva duža odmora. I isplati se biti nežan, jer najzadovoljniji parovi računaju da imaju seks pet puta nedeljno i govore "Volim te" do 20 puta na dve nedelje.

Jab-jum je jedna od najmoćijih poza, podjednako uživaju i muškarci i žene

Studija koju je naručila hotelska kompanija Varner Leisure Hotels takođe je otkrila 50 najboljih elemenata koji su ključni za srećan brak – uključujući bavljenje sopstvenim hobijima i interesima, omogućavanje drugoj polovini da vas vidi u najgorem izdanju i blesave akcije koje činite zajedno.

Parovi takođe pridaju važnost tome da slušaju jedno drugo kako gunđaju o poslu, da pokažete drugom koliko ste ponosni na njiega i da poštujete druge. Sajmon Tompson, generalni direktor hotelske grupe samo za odrasle, koja je naručila istraživanje, rekao je: "Nismo bili iznenađeni kada smo videli da su kratke pauze jedan od tajnih sastojaka srećnog braka".

Saveti za srećan brak

"Mnogi parovi koji nas posećuju kažu da se osećaju bliže nakon romantičnog vikenda na kom se opuštaju zajedno – i svakako pomaže to što ni jedan ni drugi ne moraju da rade kućne poslove. Čini se da je ovo kvalitetno vreme provedeno u zajedničkim interesima pobednička formula za trajni brak, zajedno sa vrednovanjem vremena odvojenog za bavljenje individualnim hobijem. Međutim, kao što ovo istraživanje jasno pokazuje, potrebna je dobra mešavina humora, privrženosti, razumevanja i interesovanja da bi veza bila uzbudljiva."

Vodila ljubav u toaletu sa čuvenim sportistom; u fatalnu surferku opet svi gledaju FOTO

Ostali saveti koje dele oni koji su duboko srećni u braku uključuju opraštanje loših navika, nespavanje zbog svađe i zatvaranje očiju kada je drugi neraspoložen ili dosadan. Dok se mnogi kunu da je recept u tome da će zajedno isprobati nove stvari, otići nekud vikendom i iznenaditi drugu polovinu neočekivanim poklonima.

Definicija romantike se razlikuje od osobe do osobe

Neki od parova veruju da je ključ njihovog uspeha u tome da biraju svoje bitke, da se ne uvrede ako drugi koristi toalet pre njih – i da uvek staju na stranu svog partnera, bez obzira na to da li su u pravu ili nisu. Pravedna raspodela kućnih poslova utire put uspešnoj zajednici, kao i mogućnost da se smejemo jedni sa drugima nakon svađe.

Nadal i Marija: Iako su 17 godina u vezi, ne žele dete zbog njegove karijere

Istraživači su takođe otkrili da 63 odsto odraslih u braku pridaje veliki značaj tome da se njihova druga polovina ponaša romantično – pri čemu je svaki peti impresioniran većim gestovima kao što je rezervacija putovanja.

Više od sedam od deset njih smatra da zajedničko druženje bez ikakvih ometanja može dodati uzbuđenje svakoj vezi – i podsetiti ih zašto se toliko vole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.