Veze i odnosi

Zbog ovih "sitnica" žene su puno privlačnije muškarcima

Muškarci su, između ostalog, podsvesno u potrazi za osobinama koje odaju zdravlje i plodnost. Privući će ih nekoliko zanimljivih "stvarčica" kojih žena možda nisu svesne.

Subota, 09.04.2022.

18:00

Izvor: Yourtango

Zbog ovih
Foto: Profimedia

Podeli:

Prema profesoki ženskih i rodnih studija na Univerzitetu DePaul, dr. Midge Vilson, svaki put kada vas muškarac pogleda, on zapravo "procenjuje reproduktivne sposobnosti".

Laički rečeno, to znači da vas podsvesno skenira u potrazi za osobinama koje su najbliskije povezane s jakim zdravljem i plodnošću. Vilson je otkrila šest činjenica koje to posebno muškarcima signaliziraju.

1. Širi obim struka i bokova


"Budući da su struk i bokovi povezani s porodom, veći bokovi imaju tendenciju da signaliziraju im da ste izvrstan potencijalni nositelj deteta i na taj način dodaju vam seksepilnost. Mali struk dodatno naglašava ovu činjenicu; otuda i popularnost korseta i steznika kroz istoriju, kao slavnih osoba s oblinama".

2. Visok glas


Prema članku iz 2014. objavljenom u 'Plos One', muškarce više privlače žene s visokim glasom. Razlog? Istraživači su otkrili da glasovi višeg tona imaju tendenciju korelacije s manjim telima kod žena, što je povezano s fizičkom kondicijom.

3. Duga, sjajna kosa

Svi znamo da je duga, gusta, sjajna kosa - zdrava kosa, pa ne čudi da je Vilson to identifikovala kao jedan od ključnih momnata koje muškarci obično traže kod potencijalnih partnerki.

4. Biserno beli zubi


Ako se već niste uverili u prednosti češćeg osmeha, pokazalo se da su ljudi koji se redovno smeše obično srećniji. Međutim, muškarci smatraju da su beli zubi privlačni na partnerki, zbog veze između boje i zdravlja zuba.

5. Prirodan izgled

Ako već niste zbunjeni oko toga što društvo misli o ženama koje se šminkaju, istraživanja sugerišu da muškarci zapravo preferiraju žene koje nose 40 posto manje kozmetike. Drugim rečima, prirodan izgled je seksi, ali malo sjaja za usne i maskara nisu nikad nikome naškodili, piše YourTango.

6. Nositi crveno


Crvena boja je univerzalno povezana sa seksom, strašću i požudom - s dobrim razlogom; naučnici su dokazali da zapravo povećava naš faktor privlačnosti. Postoji mnogo različitih teorija za to, ali jedna je da kada smo napaljeni, naše genitalije, usne i bradavice "postaju svetlocrvene". To oponaša i crveni ruž za usne, koji može subliminalno signalizirati potencijalnom udvaraču da ste spremni za njega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.