Veze i odnosi

Ako ljubav postoji, uspećete: Evo kako da sprečite raspad braka

Zdravi bračni odnosi donose sreću obema stranama, međutim stres vrlo lako može da učini suprotno i da brak postane nepodnošljiv.

Sreda, 13.07.2022.

15:14

Izvor: zenskimagazin.rs

Ako ljubav postoji, uspećete: Evo kako da sprečite raspad braka
Foto: sivilla/Shutterstock

Podeli:

Niko od nas nije imun na stres i on se poput nezvanog gosta može uvući u našu svakodnevicu. Kada on preuzme komandu, ono što sledi su loša komunikacija u braku, neslaganje, česte svađe i prebacivanje krivice.

Zašto su muškarci opsednuti velikim grudima?

Sve ovo neminovno vodi ka cilju koji niko od nas na počeku braka nije imao u planu, ka razvodu. Kako se to ne bi dogodilo potrebno je taktički rukovati stresom. Ako ste primetili da sve više popuštate pod pritiskom i pucate po šavovima zbog stresa na pravom ste mestu, jer vam u nastavku donosimo efikasne savete za nošenje s stresom.

Ako ste mislili da su nesalomivi: Ovo su najveće muške slabosti

Prepoznajte simptome

Pokušajte da razumete razlog nestalnog i nedoslednog ponašanja vašeg supruga. Ako se bilo ko od vas dvoje oseća nervozno, neraspoloženo, ljuto, nemirno ili previše uzbuđeno, to bi moglo biti zbog stresa, a ne zbog toga što više ne volite jedno drugo. Ključno je da razgovarate otvoreno i jasno i pokušate da donesete zaključak u vezi sa problemom.

"Ostala sam u braku zbog novca, a najviše su patila moja deca"

Prilikom razgovora ne zaboravite da slušate

Znate sigurno da je važno izneti svoju stranu priče u razgovoru o problemu. Međutim, kada započnete razgovor pobrinite se da date i svom suprugu priliku da priča. Nemojte voditi monolog već se potrudite da to bude dijalog. Svi sukobi u braku su rešivi ako im se pristupi sa empatijom u glasu. Ako pokažete saosećanje i ljubav jedno prema drugom, to će probleme automatski učiniti manjim.

Nemojte da dajete lažna obećanja

Nikad ne bi trebalo da dajete obećanja koja znate da ne možete da održite. Ovo se posebno odnosi na situacije kada je stres prisutan u vašoj svakodnevici, jer vas on može navesti da pomislite da lako možete da ispunite sve što ste obećali. Međutim, ako se dogodi da ne održite svoju reč, vaš suprug bi mogao izgubiti poverenje u vas ili se osetiti iznevereno.

Pokažite ljubav svom suprugu

Kada ste pod stresom, vrlo lako se može dogoditi da date prioritet drugim stvarima u svom životu naspram svog partnera. Iako su vođenje domaćinstva, briga o deci i posao važne stvari, ne bi trebalo da prestanete da pokazujete ljubav i nežnost svom suprugu. Pobrinite se da uprkos svemu vaš suprug zna koliko vam znači. To će stresu dati manju moć nad vašim životom.

Ostanite uključeni u život svog supruga

Stres može preko noći učiniti da osobe u braku postanu stranci. Stres poput barijere razdvaja partnere i čini da svako od njih vodi neki svoj život, u koji ovo drugo nije uključeno. Važno je da se pobrinete da što češće i što više provodite vreme sa svojim partnerom i delite sa njim sve što vam se događa. Deljenje uključuje i dobre i loše stvari. Uključite ga u stvari kojima se bavite i pitajte da li možete njemu da se pridružite kada nešto radi. To će vam pomoći da oterate stres iz svog okruženja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.